EN HR

TERET (THE LOAD)


Ognjen Glavonić, 2018.

DUBOKI REZOVI


Dubravka Turić, Filip Mojzeš, Filip Peruzović, 2018.

TRANZIT (2018)


Christian Petzold, 2018.

LEPTIRI


Tolga Karaçelik, 2018.

HALLA IDE U RAT


Benedikt Erlingsson, 2018.

NA VODI


Goran Dević, 2018.

MOJ DIDA JE PAO S MARSA


Marina Andree Škop, Dražen Žarković, 2019.

Vijesti

 • 16.travanj
   

  OBAVIJEST: Fil(m)harmonija: 13. obljetnica rođenja Charlieja Chaplina

  Zbog neusklađenosti notnih zapisa za film 'Mališan' došlo je do promjene današnjih izvedbi. U 18:00 sati umjesto filma 'Mališan' prikazat ćemo film 'Cirkus'.

   

  Svi koji su kupili ulaznice za projekciju filma 'Mališan' u 18:00 sati s istom će moći ući u dvoranu ili mogu dobiti povrat novca na blagajni kina Europa od 15:00 sati. Projekcija filma 'Cirkus' u 20:00 sati održat će se prema planu. U znak isprike na ulazu u dvoranu dijelit će se besplatne kokice.

   

  Ukoliko ste kupili ulaznicu...

 • 7.travanj
   

  Pismeno očitovanje direktora Umjetničke organizacije Zagreb Film Festival Borisa T. Matića povodom izjave za javnost koju je uputio Ured gradonačelnika Grada Zagreba

  Zagreb, 7. travnja 2019. – Povodom današnje izjave za javnost koju je uputio Ured gradonačelnika Grada Zagreba, a u kojoj se traži javna isprika i demanti za načinjenu štetu zbog glasina o prenamjeni kina Europa u narodnjački klub, te situacije s Festivalom tolerancije, šaljemo pismeno očitovanje direktora Umjetničke organizacije Zagreb Film Festival Borisa T. Matića.

   

  Nisam nikada izjavio da Grad Zagreb planira napraviti narodnjački klub, već da sam čuo iz ugostiteljskih krugova da...

 • 7.travanj
   

  Obranimo jednu od posljednjih utvrda kulture u Zagrebu, 9.4. u 17:30h

  Neizvjesna je sudbina kina Europa, najstarijeg aktivnog gradskog kina, mjesta s posebnim značenjem i omiljenog okupljališta generacija Zagrepčana i ljubitelja kulture i filma. Pod krinkom renovacija i u potpuno netransparentnoj proceduri Grad Zagreb zatvara kultno kino i nalaže dosadašnjem upravitelju Umjetničkoj organizaciji Zagreb Film Festival da 1. lipnja iseli iz prostora.

  Pritom nije jasno što će biti s kinom Europa: koja je namjena prostora, ujedno zaštićenog kulturnog dobra i...

 • 6.travanj
   

  OBAVIJEST

  Unatoč petogodišnjem nastojanju da se uspostavi dijalog o budućnosti kina Europa s odgovornima u Gradu Zagrebu – predlažući, između ostalog, i modele za partnersko renoviranje kina koje neće biti trošak za građane – jučer smo primili dopis kojim nam se pod krinkom renovacije kina Europa ukida ugovor o najmu bez obzira na snažnu pravnu osnovu za njegovo produljenje. Reakcija da zatvorimo kino Europa prije isteka ugovora, odnosno u ovu nedjelju, dogodila se zbog nemoći uspostavljanja dijaloga s gradskim vlastima o najboljem mogućem rješenju za budućnost kina, posjetitelja i zaposlenika.

  O svemu ćemo vrlo detaljno obavijestiti širu javnost u utorak, 9. travnja u 17:30 sati.

 • 4.travanj
   

  Razgovarali smo s redateljem sjajne eko-feminističke parodije 'Halla ide u rat'

  Otkačena akcijska komedija Halla ide u rat nas vodi na daleki Island. Osebujna Halla danju je učiteljica zbora, a noću eko-aktivistica u sukobu s lokalnim industrijskim gigantom. Film redatelja Benedikta Erlingssona dobitnik je nagrade LUX te nagrade publike na 16. ZFF-u. S redateljem i scenaristom razgovarao je Nino Kovačić.

   

   

  Zašto ste odlučili snimiti film koji miješa žanrove, ima tako neobičnu junakinju i to s temom zaštite okoliša?

   

  Sad mislim da bi svi filmovi trebali...

 • 2.travanj
   

  13. Festival tolerancije

  Festival tolerancije – JFF Zagreb izrastao je iz Festivala židovskog filma kao jedinstvena kulturno-edukativna platforma koja se kontinuirano održava posljednjih 13 godina. 13. izdanje Festivala održat će se u razdoblju od 7. do 13. travnja.

   

  Festival tolerancije tijekom svih trinaest godina održavanja svojim programima potiče publiku na promišljanje i stvaranje tolerantnijega društva, trudeći se otvoriti dijalog sa suprotstavljenim stranama i doprinijeti razvoju društveno...

Izdvojeno