EN HR

OSTAJEMO DO DALJNJEGA


lipanj, 2019.

ODLUKA TRGOVAČKOG SUDA:...


lipanj, 2019.

Vijesti

 • 30.svibanj
   

  Projekcijom 'Posljednje kino predstave' danas se zatvara kino Europa

  Od omiljenog zagrebačkog kina opraštamo se uz prigodno druženje i filmske projekcije

  Četvrtak, 30. svibnja posljednji je radni dan kina Europa pod upravom Umjetničke organizacije Zagreb Film Festival, nakon čega se kino zatvara na neodređeno vrijeme. 

  Budućnost tog važnog nezavisnog kina koje je godišnje okupljalo oko 100 tisuća gledatelja i dalje je neizvjesna jer osim najave renovacije za koju nije predstavljena projektna dokumentacija, niti su iz gradskog proračuna alocirana...

 • 23.svibanj
   

  Queer MoMenti svibanj

  Pozvan u Normandiju ne bi li predstavio svoj dugometražni filmski prvijenac naslovljen Moj život s James Deanom, mladi redatelj Géraud Champreux nije svjestan koliko će mu ovo putovanje promijeniti život. S novostečenim iskustvima koja uključuju divlja stampeda, otužne filmske projekcije, sulude izlete kočama te noćna pijančevanja, Géraud, u konačnici, pronalazi nadahnuće u zabiti nad zabitima.

  Vizualno i više nego atraktivan filmski naslov 'Moj život s James Deanom' sniman je od jeseni 2009....

 • 22.svibanj
   

  Doviđenja, kino Europa!

  Odbrojavanje do posljednje kino predstave kulminirat će zatvaranjem kina Europa 1. lipnja na neodređeno vrijeme. Ipak, programom Doviđenja, kino...

 • 21.svibanj
   

  6. Okolišni filmski festival

  Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas na šesti E?! - Okolišni filmski festival koji će se održati od 24. do 26. svibnja 2019. godine u Kinu Europa i Zelenoj akciji. Ulaz na program i sav sadržaj je besplatan!

  Ponovno je pred nama trodnevno druženje uz bogat filmski program, radionice i tribine s fokusom na okoliš, ljudska prava, održive načine življenja i otpora. Što možete očekivati?

  Glavne teme ovogodišnjeg izdanja su sustavno neodrživ odnos prema vodi i hrani kao resursima neophodnim...

 • 20.svibanj
   

  Promocija novog romana Damira Karakaša 'Proslava'

  Naklada OceanMore poziva vas na zagrebačku promociju romana “Proslava” Damira Karakaša, u srijedu, 22.5. u 20 sati u dvorani Müller kina Europa.
  Na promociji uz autora sudjeluju: Đurđica Čilić, Ivica Đikić, Lana Cavar i Gordana Farkaš Sfeci. Ulomke iz romana čita Milivoj Beader.

  Svojim najnovijim romanom “Proslava“ Damir Karakaš vraća se među sjene i magle, tišinu i zvukove, boje i mirise zavičajnog krajolika i njegovih ljudi te nas vodi na napeto putovanje kroz vrijeme, prirodu i običaje,...

 • 20.svibanj
   

  8. Tjedan turskog filma

  Osmi po redu Tjedan turskog filma održat će se 21. – 26. svibnja u kinu Europa, u samom srcu Zagreba. Program počinje 21. svibnja u 19 sati projekcijom filma Sezona lova redatelja Yavuza Turgula.

   

  Tijekom šest dana zagrebačka publika moći će uživati u 10 dugometražnih filmova. Ni ove godine nismo zaboravili djecu. Tijekom vikenda (u subotu 25. i nedjelju 26. svibnja) u 12 sati djeca mogu uživati u animiranom filmu Družba malih spasitelja, a nakon projekcije svi se zajedno mogu zabaviti na...

Izdvojeno