EN HR

SLUŠKINJA


Chan-wook Park, 2016.

NEPOZNATA DJEVOJKA


Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne, 2016.

MATURA


Cristian Mungiu, 2016.

MALI GANGSTER


Arne Toonen, 2015.

6. TJEDAN TURSKOG FILMA


23. - 28. 5. 2017.

Vijesti

 • 12.svibanj
   

  Kinolektira: 'Gospodin Smith ide u Washington'

  U nedjelju, 21. svibnja u 20:30 sati u sklopu programa Kinolektira koji na naše veliko platno donosi odabrana ostvarenja iz filmske antologije, prikazujemo kultnu screwball-komediju Gospodin Smith ide u Washington (1939.) redatelja Franka Capre o sukobu političkih ideala i korumpirane prakse. Na dan lokalnih izbora prikazujemo jedan od najvećih filmova svih vremena koji je na velika vrata uveo političku kritiku i društvenu angažiranost u Hollywood.

   

  Kad se iznenada isprazni mjesto...

 • 5.svibanj
   

  'Tschick' je najbolji europski film za mlade!

  Sinoć je u 36 europskih gradova obilježen Dan europskog filma za mlade i najboljim je proglašen 'Tschick' redatelja Fatiha Akina.

   

  Treću godinu za redom kino Europa i Zagreb Film Festival sudjelovali su u Danu filma za mladu publiku, koji već petu godinu organizira Europska filmska akademija (European Film Academy – EFA) s ciljem promocije europske kinematografije i igranog filma za djecu. Ove godine Dan filma za mladu publiku održao se 7. svibnja u čak 36 europskih gradova, a kino...

 • 2.svibanj
   

  10. Subversive Festival - Europska ljevica protiv novog svjetskog (ne)reda

  10. Subversive Festival, u bogatom trotjednom programu od 2. do 20. svibnja ugostit će više od 100 intelektualaca, umjetnika, filmaša i aktivista iz cijeloga svijeta na nekoliko lokacija: u Kinu Europa i Kulturno informativnom centru (KIC) te Fakultetu političkih znanosti, Ekonomskom i Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Rijeci.

   

  Očekuju nas tri programska bloka: od 2. do 6. svibnja u KIC-u festival počinje drugom u nizu regionalnih konferencija EUROPOLY, multidisciplinarnim...

 • 23.travanj
   

  Danski krimić 'Poruka u boci' i francuska povijesna romansa 'Frantz'

  Od 27. travnja pogledajte danski krimić Poruka u boci i francusku povijesnu romansu Frantz

   

  Poruka u boci prati detektive Carla Mørcka i Assada, stručnjake za 'hladne slučajeve' iz Odjela Q. Istraga koju vode pronaći će vezu između dvaju naoko nepovezanih slučaja. Kako će kopati dublje uplest će se u vjerski fanatizam i otkriti psihopatskog ubojicu, kao i nekoliko otetih braće i sestara čiji nestanak roditelji nikada nisu prijavili. Film je snimljen prema krimiću danskog pisca...

 • 23.travanj
   

  Revija glazbenog filma: The Stooges, The Beatles i Miles Davis

  Od 27. travnja na repertoaru našeg kina nekoliko je sjajnih dokumentarnih i igranih glazbenih filmova - od jazza preko 80s popa do alternativnog rocka i punka. 

   

  Gimme Danger priča je o kultnom detroitskom bendu The Stooges čiji je moćan i agresivan zvuk krajem 1960-ih posijao sjeme onoga što će u nadolazećim desetljećima biti nazvano punkom i alternativnim rockom. Riječ je o drugom glazbenom dokumentarcu Jima Jarmuscha nakon Godine konja (1997.) o Neilu Youngu. 

 • 18.travanj
   

  Subtitled Tuesday: 'Name: Dobrica, Last Name: Unknown'

  On 18 May our regular screening program 'Subtitled Tuesday' (with English subtitles included) will present the Serbian film Name: Dobrica, Last Name: Unknown directed by Srđa Penezić. Screening starts at 6:30 p. m.

Izdvojeno