EN HR

KINO JE ZATVORENO


2019.

 

Vijesti

  • 28.lipanj
     

    Neizvjestan sudski proces onemogućuje kvalitetno vođenje kina

    Dragi prijatelji i kolege!

    U petak, 31. svibnja s velikom smo radošću primili obavijest o privremenoj mjeri Trgovačkog suda u Zagrebu prema kojoj UO ZFF do daljnjega ostaje u prostoru kina Europa. To rješenje probudilo je nadu u drugačiju budućnost kina, a posebice u mogućnost kontinuiteta programskih aktivnosti.

    Odluka trgovačkog suda, međutim, privremena je mjera, a ne trajno rješenje. Rad kina trenutačno ovisi o odlukama koje će se donijeti na budućim ročištima, a o završetku i konačnom ishodu sudskog procesa možemo...

  • 6.lipanj
     

    Kino Europa bit će otvoreno do daljnjega!

    Trgovački sud donio je prošli tjedan, uoči same primopredaje kina Gradu Zagrebu, rješenje o privremenoj ...

  • 4.lipanj
     

    S projekcijama krećemo od vikenda

    Dragi svi, sudski proces koji će nešto dugoročnije odrediti našu budućnost tek je počeo i u ovom trenutku nemamo konkretnih informacija. S obzirom da ostajemo u kinu do daljnjega u planu je da već za vikend krenemo s projekcijama. Raspored i više detalja o programu podijelit ćemo uskoro. Hvala vam na podršci i na strpljenju. 

  • 31.svibanj
     

    Trgovački sud u Zagrebu odlučio: UO ZFF do daljnjega ostaje u kinu Europa

    Trgovački sud u Zagrebu donio je privremenu mjeru prema kojoj se Umjetničkoj organizaciji Zagreb Film Festival dozvoljava da do daljnjega ostane u prostoru kina Europa.

    Podsjetimo, UO ZFF podigao je tužbu protiv Grada Zagreba radi davanja pisane ponude za sklapanje novog ugovora o zakupu, nakon što su višetjedni pokušaji stupanja u kontakt s predstavnicima grada završili neuspjehom.

    Tužba se temelji na zakonskoj odredbi prema kojoj Zakupodavac ima obvezu dati ponudu za sklapanje novog ugovo...

  • 30.svibanj
     

    Projekcijom 'Posljednje kino predstave' danas se zatvara kino Europa

    Od omiljenog zagrebačkog kina opraštamo se uz prigodno druženje i filmske projekcije

    Četvrtak, 30. svibnja posljednji je radni dan kina Europa pod upravom Umjetničke organizacije Zagreb Film Festival, nakon čega se kino zatvara na neodređeno vrijeme. 

    Budućnost tog važnog nezavisnog kina koje je godišnje okupljalo oko 100 tisuća gledatelja i dalje je neizvjesna jer osim najave renovacije za koju nije predstavljena projektna dokumentacija, niti su iz gradskog proračuna alocirana sredstva, nikakvi konkretni odgo...

  • 23.svibanj
     

    Queer MoMenti svibanj

    Pozvan u Normandiju ne bi li predstavio svoj dugometražni filmski prvijenac naslovljen Moj život s James Deanom, mladi redatelj Géraud Champreux nije svjestan koliko će mu ovo putovanje promijeniti život. S novostečenim iskustvima koja uključuju divlja stampeda, otužne filmske projekcije, sulude izlete kočama te noćna pijančevanja, Géraud, u konačnici, pronalazi nadahnuće u zabiti nad zabitima.

    Vizualno i više nego atraktivan filmski naslov 'Moj život s James Deanom' sniman je od jeseni 2009. do jeseni 2010. ...