EN HR
 • 61 dan

  Iftarlik Gazoz

  Info

  Redatelj: Yüksel Aksu
  Scenarist: Yüksel Aksu
  Producent: Elif Dağıdeviren, Muzzafer Yıldırım
  Direktor fotografije: Mirsad Heroviç
  Glazba: Evanthia Reboutsika
  Glumci: Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Okan Avcı, Yılmaz Bayraktar, Ümmü Putgul, Macit Koper, Greta Fusco, Mustafa Alabora

  Zemlja: Turska
  Godina: 2016.
  Trajanje: 115'

  Sinopsis

  Početkom 1970-ih Adem živi sa svojom obitelji u jednom egejskom mjestašcu. Upravo je završio osnovnu školu i htio bi raditi preko ljetnih praznika. Dobio je dopuštenje svoje obitelji da radi za prodavača sode, Cibera Kemala. No, baš je počeo ramazan, a Adem odluči postiti dok radi. Zbog toga tijekom vrućih ljetnih dana počinje halucinirati. Izgleda da će to biti dug dan za Adema.

  Životopis redatelja

  Yuksel Aksu rođen je 1966. u okrugu Ula pokrajine Muğla u Turskoj. Diplomirao je na Odsjeku za kinematografiju sveučilišta Dokuz Eylül. Bavio se prodajom od vrata do vrata, radio kao konobar, trgovac, bavio se poljoprivredom, čak i kao rudar za Institut za rudarska istraživanja (MTA). U periodu između 1988. i 1993. godine radio je kao glumac u Državnom teatru u Izmiru i u nekoliko privatnih kazališta. 1990. godine započeo je svoj rad kao asistent redatelja Yusufa Kurçenlija i nastavio dalje asistirajući redateljima te radeći na stvaranju mnogih filmova i televizijskih serija kao koordinator, supervizor i scenarist. Dondurmam gaymak (Sladoled!) je njegov prvi dugometražni film.