EN HR
  • 61 dan

    Iftarlik Gazoz

    Info

    Redatelj: Yüksel Aksu
    Scenarist: Yüksel Aksu
    Producent: Elif Dağıdeviren, Muzzafer Yıldırım
    Direktor fotografije: Mirsad Heroviç
    Glazba: Evanthia Reboutsika
    Glumci: Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Okan Avcı, Yılmaz Bayraktar, Ümmü Putgul, Macit Koper, Greta Fusco, Mustafa Alabora

    Zemlja: Turska
    Godina: 2016.
    Trajanje: 115'

    Sinopsis

    Početkom 1970-ih Adem živi sa svojom obitelji u jednom egejskom mjestašcu. Upravo je završio osnovnu školu i htio bi raditi preko ljetnih praznika. Dobio je dopuštenje svoje obitelji da radi za prodavača sode, Cibera Kemala. No, baš je počeo ramazan, a Adem odluči postiti dok radi. Zbog toga tijekom vrućih ljetnih dana počinje halucinirati. Izgleda da će to biti dug dan za Adema.

    Životopis redatelja

    Yuksel Aksu rođen je 1966. u okrugu Ula pokrajine Muğla u Turskoj. Diplomirao je na Odsjeku za kinematografiju sveučilišta Dokuz Eylül. Bavio se prodajom od vrata do vrata, radio kao konobar, trgovac, bavio se poljoprivredom, čak i kao rudar za Institut za rudarska istraživanja (MTA). U periodu između 1988. i 1993. godine radio je kao glumac u Državnom teatru u Izmiru i u nekoliko privatnih kazališta. 1990. godine započeo je svoj rad kao asistent redatelja Yusufa Kurçenlija i nastavio dalje asistirajući redateljima te radeći na stvaranju mnogih filmova i televizijskih serija kao koordinator, supervizor i scenarist. Dondurmam gaymak (Sladoled!) je njegov prvi dugometražni film.