EN HR
  • Folklorni ansambl Zagreb - Markovac predstavlja film 'Bitno je da priča ide dalje'

    Pozivamo vas na svečanu premijernu projekciju dokumetarnog filma 'Bitno je da priča ide dalje' o životu Folklornog asambla Zagreb-Markovac. Nakon dugo godina planiranja i pričanja o dokumentarcu u realizaciju je počela prije 3 godine, kada se krenulo sa snimanjem svega što čini jedan Ansambl, a da nije gotovi proizvod koji vidite na koncertima, nastupima. Film prikazuje audicije, probe, koncerte i putovanja prikazujući život FA Zagreb-Markovca iza scene. Ovaj zanimljivi film možete pogledati 19. prosinca s početkom u 21 sat.

    Sve su to objedinili u cjelinu Andrej Hanžek i Siniša Škokić te njihovi suradnici. Iako je film sniman unazad tri godine, te prati generacije koje se se tada pojavljivale, kroz film, kao poveznica povijesti i sadašnjosti Fa Zagreb-Markovca, pojavljuju se legende Zagrebačkog, Markovačkog i naravo Zagreb-Markovačkog života; Josip Pavlinić, Vlado Špinderk, Josip Bosak, Andrija Ivančan, Gordana Potočnik, Ivan Ivančan ml., Nenad Breka, Gordan Vrankovečki i drugi. 

    Film je snimljen vlastitim sredstvima, a svečana projekcija se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.