EN HR
 • Solidaran koncert za djecu fonda Dese & Jerka Bakovića

  Sinopsis

  Inspirirani primjerom Dese & Jerka Bakovića koji su donirali 600.000 kn za stipendiranje siromašne djece i Desinim riječima: „Uvijek je bolje davati nego primati!“, Solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost organizira prvo veliko događanje kojim žele prikupiti dodatna sredstva za pružanje stručne podrške djeci u njihovom obrazovanju i osobnom razvoju širom Hrvatske.

  Nastupaju:

  SO DO – EL SISTEMA HRVATSKA
  provodi program društvenog razvoja djece i mladih koji koristi glazbu kao sredstvo postizanja društvene promjene, u svijetu poznat po nazivu El Sistema. Ideja je nastala u Venezueli prije više od 40 godina, a danas se proširila na cijeli svijet zbog svojih izuzetnih rezultata koje postiže u životima djece i društvenim promjenama čitavih zajednica, kao i u glazbenoj izvrsnosti.

  PAVLE MILJENOVIĆ JAZZ QUARTET sastav je sačinjen od vrhunskih hrvatskih jazz muzičara mlađe generacije: Pavle Miljenović - gitara, Mario Bočić - saksofon, Zvonimir Šestak - kontrabas i Borko Rupena - bubnjevi. Svi su surađivali s brojnim svjetskim i domaćim glazbenicima, snimali albume i odsvirali stotine koncerata. Pavle je u suradnji s ovim glazbenicima, s kojima već dugo surađuje, te Hrvojem Gallerom na klaviru, prošle godine snimio album naziva "Begin." (Croatia Records) koji je dobio sve najbolje kritike od strane novinara i publike. Mario i Pavle su također snimili album "Spiritual Market" kontrabasista Vedrana Ružića koji je osvojio diskografsku nagradu "Porin" za najbolji jazz album u 2017. godini, dok su Zvonimir i Borko osvojili tu nagradu za razne projekte kao što su 4in3plus1, Davor Križić Experiment itd. Također su dobitnici nagrade "Status" za najbolje jazz instrumentaliste u 2018. godini.

  Iznos donacije za kartu: 100kn

  Načini kupnje:

  - blagajna Kina Europa

  - doniralica (https://www.solidarna.hr/donirajte/site/index/hr-HR)

  - direktno virmanski (opis plaćanja: SOLIDARAN KONCERT; IBAN HR7323900011100948072)

  - ako želite kupiti više karata za svoje prijatelje, zaposlenike ili kolege molimo Vas da se javite na e-mail adresu petra.madjercic@solidarna.hr

  *sve karte plaćene putem donatorske platforme ili direktno na IBAN čekat će Vas na dan koncerta u kinu Europa.

  Facebook event