EN HR
  • Sve najbolje

    Info

    Redatelj: Snježana Tribuson
    Scenarist: Snježana Tribuson
    Producent: Ankica Jurić Tilić
    Produkcijska kuća: Kinorama
    Direktor fotografije: Goran Trbuljak
    Montaža: Marina Barac
    Glazba: Dinko Appelt
    Glumci: Ksenija Marinković, Renata Pokupić, Ozren Grabarić, Bogdan Diklić

    Zemlja: Hrvatska
    Godina: 2016.
    Trajanje: 100 minuta
    Početak prikazivanja: 11.12.2016.

    Sinopsis

    Slastičarka Verica, operna pjevačica Brankica i Španjolac Martin glavni su junaci ove priče o usamljenosti i potrazi za ljubavlju. Uz njih, tu su i dvije medicinske sestre koje puno razmišljaju o muškarcima, jedan poljoprivrednik vrlo neobičnih poljoprivrednih talenata, jedna bolesna žena neobične seksualne orijentacije, ličilac koji jako voli sve «zgodne ženske» – njihove će sudbine ispreplesti slučajne okolnosti i nerješive situacije učiniti rješivima. Malo je vjerojatno da veliku ulogu u tome može odigrati grupica žohara, juha od cikle i jedna operna arija, ali u ovoj će priči biti baš tako.

    Nagrade i festivali

    Pulski filmski festival 2016 - Zlatna Arena za scenografiju, kostimografiju, vizualne efekte i najbolju mušku sporednu ulogu (Goran Navojec); Nagrada Breza za najboljeg debitanta (Renata Pokupić)
    Festival jugoistočnoeuropskog filma SEE Berlin 2016 - najbolja režija
    Međunarodni filmski festival Silveron 2016 - najbolji dugometražni igrani film

    Životopis redatelja

    Snježana Tribuson diplomirala je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 1981. radi kao vanjska suradnica na TV Zagreb, režirajući različite emisije, a potom i TV drame i TV filmove. 'Sve najbolje' je njezin četvrti cjelovečernji igrani film.