EN HR
  • Život je truba 12

    Info

    Redatelj: Antonio Nuić
    Scenarist: Antonio Nuić
    Producent: Boris T. Matić, Miha Černec, Jelena Mitrović, Ivan Đurović, Goran Radman, Mike Downey, Sam Taylor
    Produkcijska kuća: Propeler Film d.o.o.
    Direktor fotografije: Radislav Jovanov Gonzo
    Montaža: Marin Juranić
    Glazba: Hrvoje Štefotić
    Glumci: Bojan Navojec, Iva Babić, Zlatko Vitez, Mirela Brekalo, Goran Navojec, Filip Križan, Ksenija Marinković, Filip Šovagović

    Zemlja: Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, V. Britanija
    Godina: 2015.
    Trajanje: 95 minuta
    Početak prikazivanja: 03.12.2015.

    Sinopsis

    Komedija koja pršti humorom i optimizmom, domaćim glazbenim evergreenima i suvremenim ritmovima, kao i nekim od najljepših filmskih veduta Zagreba, prati mladi zagrebački par – opuštenog jazz trubača Buru i njegovu suprugu Janu – te njihove obitelji na dinamičnom putu prema zajedničkom životu.

    Obiteljska okupljanja sjajna su prilika za rješavanje starih svađa i započinjanje novih. Dva su velika obiteljska okupljanja prikazana u filmu 'Život je truba': jedno je svadba, a drugo večera na Badnjak. Mladoženja Bura pokušava pomiriti oca mesara, brata kockara i majku, umirovljenu računovotkinju. Nesebičnu pomoć pritom mu pružaju Jana i njeni neobični roditelji.

    Životopis redatelja

    Antonio Nuić rođen je u Sarajevu 1977. godine. Završio je Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Član je Društva hrvatskih filmskih redatelja i Europske Filmske Akademije. 'Život je truba' je njegov treći dugometražni film.