EN HR
  • Zli mačak Şerafettin

    Kötu Kedi Şerafettin, animirani

    Info

    Redatelj: Ayşe Ünal, Mehmet Kurtuluş
    Scenarist: Levent Kazak (prema stripu Bülenta Üstüna)
    Producent: Vehbi Berksoy, Mehmet Kurtuluş
    Direktor fotografije: Barış Ulus
    Montaža: Aylin Tinel, Çiğdem Yersel
    Glazba: Serkan Çelikoz, Oğuz Kaplangi, Sabrı Tuluğ Tirpan
    Glumci: Uğur Yücel, Demet Evgar, Okan Yalabık, Ayşen Gruda, Güven Kıraç, Ahmet Mümtaz Taylan, Gökçe Özyol, Cezmi Baskın, Yekta Kopan

    Zemlja: Turska
    Godina: 2016.
    Trajanje: 82'

    Sinopsis

    U istanbulskoj četvrti Cihangir, galeb Rıfkı i štakor Rıza pripremaju se za nezaboravni party čiji je domaćin divlji i napaljeni mačak Şero (Şerafettin). Večer cuge, roštilja i komada pretvara se u kaos, kada kućna mačka na koju je Şero bacio oko pogine nesretnim slučajem, a potom se pred njim pojavi njegov sladak izvanbračni sin Taco (Tacettin). Şero mora prihvatiti činjenicu da je otac, spasiti se od vlasnika koji želi osvetiti smrt svoje mačke i još se uz sve to stići zaljubiti, prije nego potroši svih devet života.

    Životopis redatelja

    Mehmet Kurtuluş suosnivač je i direktor studija ANIMA, koji je utemeljen 1995. godine kao studio za stop animaciju. Režirao je i sudjelovao u izradi mnoštva televizijskih reklama koristeći sve tehnike animacije.

    Ayşe Ünal od 2007. godine radi kao redateljica u ANIMA-i, zajedno s Mehmetom Kurtuluşem sudjeluje na brojnim projektima digitalne animacije u dugometražnim filmovima, TV-serijama i dokumentarnim filmovima.

    Zli mačak Şerafettin njihov je prvi dugometražni animirani film.

    U sklopu 6. Tjedna turskog filma.