EN HR
 • Zli mačak Şerafettin

  Kötu Kedi Şerafettin, animirani

  Info

  Redatelj: Ayşe Ünal, Mehmet Kurtuluş
  Scenarist: Levent Kazak (prema stripu Bülenta Üstüna)
  Producent: Vehbi Berksoy, Mehmet Kurtuluş
  Direktor fotografije: Barış Ulus
  Montaža: Aylin Tinel, Çiğdem Yersel
  Glazba: Serkan Çelikoz, Oğuz Kaplangi, Sabrı Tuluğ Tirpan
  Glumci: Uğur Yücel, Demet Evgar, Okan Yalabık, Ayşen Gruda, Güven Kıraç, Ahmet Mümtaz Taylan, Gökçe Özyol, Cezmi Baskın, Yekta Kopan

  Zemlja: Turska
  Godina: 2016.
  Trajanje: 82'

  Sinopsis

  U istanbulskoj četvrti Cihangir, galeb Rıfkı i štakor Rıza pripremaju se za nezaboravni party čiji je domaćin divlji i napaljeni mačak Şero (Şerafettin). Večer cuge, roštilja i komada pretvara se u kaos, kada kućna mačka na koju je Şero bacio oko pogine nesretnim slučajem, a potom se pred njim pojavi njegov sladak izvanbračni sin Taco (Tacettin). Şero mora prihvatiti činjenicu da je otac, spasiti se od vlasnika koji želi osvetiti smrt svoje mačke i još se uz sve to stići zaljubiti, prije nego potroši svih devet života.

  Životopis redatelja

  Mehmet Kurtuluş suosnivač je i direktor studija ANIMA, koji je utemeljen 1995. godine kao studio za stop animaciju. Režirao je i sudjelovao u izradi mnoštva televizijskih reklama koristeći sve tehnike animacije.

  Ayşe Ünal od 2007. godine radi kao redateljica u ANIMA-i, zajedno s Mehmetom Kurtuluşem sudjeluje na brojnim projektima digitalne animacije u dugometražnim filmovima, TV-serijama i dokumentarnim filmovima.

  Zli mačak Şerafettin njihov je prvi dugometražni animirani film.

  U sklopu 6. Tjedna turskog filma.