EN HR
 • 2.siječanj
   

  KinoKino traži članove i članice dječjeg žirija!

  Prijavi se za KinoKino žiri i neka tvoje mišljenje odluči o pobjedniku ovog jedinstvenog filmskog događanja!

   

  Članovi i članice žirija birat će najbolji dugometražni film. Drugo izdanje KinoKino – Međunarodnog filmskog festivala za djecu održat će se u veljači ove godine. O najboljim dugometražnim igranim filmovima odlučivat će profesionalni i dječji žiri. U potrazi smo za 5 učenika/ica šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola koji žele biti dio žirija i u mogućnosti su sudjelovati...

 • 5.prosinac
   

  Dočekajte Božić u kinu Europa uz film Ema spava negdje drugdje

  Od 16.12. na programu Kina Bibijada naći će se švedsko-nizozemski igrani film 'Ema spava negdje drugdje'. Film je prikazan na mnogim svjetskim festivalima kao što su Berlin Generation K+ 2016, BUFF Malmö 2016, Zlin 2016, Michel CFF Hamburg 2016, Cinekid Amsterdam 2016, Buster Copenhagen 2016, KinOdiseea Bucarest 2016, a zagrebačka publika imala ga je prilike vidjeti na 14. Zagreb Film Festivalu u programu Bibijada by RBA.

   

  Sedmogodišnja Ema uzbuđeno iščekuje večer kada će prespavati u...

 • 14.listopad
   

  Postani član/ica žirija programa PLUS!

  Zagreb Film Festival poziva te da se prijaviš na natječaj i postaneš član/ica peteročlanog žirija programa PLUS namijenjenog srednjoškolcima. Sudjeluj u jedinstvenom filmskom događanju i neka tvoje mišljenje odluči o pobjedniku!

   

  Program PLUS namijenjen mladoj publici ove godine održava se po treći put. PLUS je natjecateljskog karaktera, a o najboljem filmu u programu odlučit će mladi žiri sastavljen od 5 učenika/ica srednjih škola. Filmovi programa PLUS bit će prikazivani od...

 • 12.listopad
   

  Prijavi se na Bibijadinu filmsku stvaraonicu

  Na ovogodišnjoj, petoj po redu Bibijadinoj filmskoj stvaraonici stvorit ćemo još jedan kratki igrani film! Scenarij za film napisao je jedan od polaznike radionice ‘Od scene do scenarija’ održane na KinoKino Festivalu.

   

  Što nas čeka nakon uspješnih filmova Prikaze (2012.), Neustrašivi (2013.), Sami u kinu (2014.) i prošlogodišnjeg filma Crni kombi? U svakom slučaju nova lokacija, novi polaznici i nove ideje!

   

  Od ideje do premijere imamo puno posla. Skupina učenika proći će kroz...

 • 7.listopad
   

  Pat i Mat na filmu (A je to) u sklopu Tjedna češkog filma

  Od 11. do 17. listopada u kinu Europa održava se Tjedan češkog filma, a u sklopu programa možete pogledati dugometražni film snimljen prema najsimpatičnijim nespretnjakovićima koji su zabavljali mnoge generacije. Naravno, radi se o dobro poznatom dvojcu A je to, odnosno Patu i Matu.

   

  Iako se još nikad nisu predstavili na velikom platnu, sigurno je da to ovim velikim majstorima neće predstavljati problem. Na tavanu imaju kutiju punu filmova i projektor ispod stepenica pa će svojim...

 • 5.listopad
   

  Dan europskih artkina

  U nedjelju, 9. listopada, kino Europa sudjeluje u obilježavanju Dana europskih artkina, a proslavi se pridružujemo uz mnoštvo filmova. Osim u filmskim projekcijama, posjetitelji će moći uživati i u drugim sadržajima: u 15 sati u dvorani Müller predstavit će se kolektiv Okus doma, a nakon prezentacije uslijedit će i zakuska koju će pripremiti članovi kolektiva.

   

  Za našu najmlađu publiku pripremili smo projekciju francuskog filma Phantom Boy u nedjelju, 9.10., s početkom u 11 sati....