EN HR
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

FANNY I ALEXANDER


Ingmar Bergman, 1982.

JULIEN U SREDINI


Xavier Legrand, 2017.

ISABELLINO SUNCE


Claire Denis, 2017.

ISKUPLJENJE U NEW YORKU...


Lynne Ramsay, 2017.

GNJEV MIRNA ČOVJEKA


Raúl Arévalo, 2016.

U MOJIM GODINAMA JOŠ...


Rayhana Obermeyer, 2016.

BRAILLEOVO SRCE


Michel Boujenah, 2016.

DJEČAK U OBLACIMA


Meikeminne Clinckspoor, 2017.

Vijesti

 • 12.travanj
  Novosti

  Dobitnik Srebrnog lava 'Julien u sredini' u kinu!

  Napeta triler-drama 'Julien u sredini' francuskog redatelja i glumca Xaviera Legranda, 19. travnja stiže u kino! Za svoj redateljski prvijenac Legrand je nagrađen Srebrnim lavom za režiju na prestižnoj venecijanskoj Mostri, a film je hrvatsku premijeru imao u sklopu natjecateljskog programa 15. Zagreb Film Festivala pod naslovom 'Skrbnik'.

   

  Miriam i Antoine Besson tek su se razveli. Miriam traži isključivo skrbništvo nad sinom Julienom kako bi ga zaštitila od navodno nasilnog oca....

 • 17.travanj
  Novosti

  Kinolektira: 'Fanny i Alexander'

  petak, 4. svibnja u 19 sati u sklopu programa Kinolektira koji na naše veliko platno donosi odabrane filmske klasike, povodom 100. obljetnice rođenja jednog od najvećih filmskih redatelja svih vremena Ingmara Bergmana prikazujemo njegov magnum opus, obiteljsku sagu 'Fanny i Alexander' (1982.) smještenu u provincijalnu Švedsku na početku 20. stoljeća. Prije projekcije filmski kritičar Nikica Gilić napravit će kratki uvod u film.

   

  'Fanny i Alexander' jedan je od Bergmanovih...

 • 18.travanj
  Novosti

  'Majstor lošeg filma' na programu!

  Suludog Jamesa Franca gledamo kao ekscentričnog 'Majstora lošeg filma' ('The Disaster Artist') u istoimenoj biografskoj dramediji koju je sam režirao!

   

  Tommy Wiseau i Greg Sestero žele postati glumci, no Hollywood ih odbija. Dvojica nerazdvojnih prijatelja tada odlučuju kako ih ništa neće spriječiti da ostvare svoje snove. Zajedno snimaju film 'Soba' ('The Room', 2003.) koji je stekao kultni status, a često ga nazivaju i „Građanin Kane loših filmova“.

   

  Njegov status najboljeg među...

 • 18.travanj
  Novosti

  Novo: Češka dramedija 'Baka na ledu'

  Hvaljena češka dramedija 'Baka na ledu' u režiji Bohdana Sláme od četvrtka, 19. travnja dio je našeg redovnog programa.

   

  Hana živi sama u velikoj vili gdje je na tjednoj bazi posjećuju njezina dva posvađana sina s obiteljima. Jednoga dana, dok šeta s unukom Ivanekom, spasi Bronu, ljubaznog plivača u ledenoj vodi, i njegovu kokoš, od utapanja. Taj susret donijet će joj novi hobi i neočekivanu romansu.

   

  Film 'Baka na ledu' hrvatsku premijeru imao je na Vukovar Film Festivalu, a na...

 • 27.ožujak
  Novosti

  Kino Europa i ZFF vode te na venecijansku Mostru!

  Voliš film? Uživaš u tome da svoju strast prema filmu dijeliš s drugima? Jesi li uvijek sanjao/la da posjetiš neki od najvećih filmskih festivala?

   

  Ako je tvoj odgovor potvrdan, ovaj natječaj je upravo za tebe!

   

  Kino Europa i Zagreb Film Festival, u suradnji s 28 Times Cinema, vode te na venecijansku Mostru, najstariji i jedan od tri najveća filmska festivala na svijetu! 28 mladih zaljubljenika u film (po jedan iz svake države članice Europske unije) sudjelovat će na...

 • 10.travanj
  Događanja

  Nasmijte se uz Regional Stand Up Fest 2018!

  Studio smijeha predstavlja novi regionalni stand up spektakl u trajanju od čak tri dana, od 26. do 28. travnja u našem kinu!

   

  Nakon odličnih i rasprodanih Best of regional standup večeri u KD Lisinski, organizatori su odlučili proširiti priču na tri dana kako bi vam predstavili cijelu reviju komičara/ki iz raznih država naše regije. Za Regional Stand Up Fest 2018. ponovno se okuplja više od 15 odličnih komičara/ki regije na jednom mjestu!

   

  Iako se neki/e od njih ponavljaju, fore...

 • Array

  Array

  Info

  r: Bohdan Slámauloge: Zuzana Krónerová, Pavel Nový, Daniel Vízek

Izdvojeno