EN HR
  • Božja volja 12

    Die göttliche Ordnung

    Info

    Redatelj: Petra Volpe
    Scenarist: Petra Volpe
    Producent: Reto Schaerli, Lukas Hobi
    Produkcijska kuća: Zodiac Pictures
    Direktor fotografije: Judith Kaufmann
    Montaža: Hansjörg Weissbrich
    Glumci: Marie Leuenberger, Maximilian Simonischek, Rachel Braunschweig, Sibylle Brunner

    Zemlja: Švicarska
    Godina: 2017.
    Trajanje: 96'
    Početak prikazivanja: 8. 3. 2018.

    Sinopsis

    Zabavna lakonotna drama o strahu od promjene i borbi za jednakost. Politički i vjerski vođe u Švicarskoj još su se 1970. pozivali na „božanski poredak“ kao razlog zašto žene ne mogu imati pravo glasa. Ovu nevjerojatnu stranicu u povijesti redateljica Petra Volpe istražuje pričom o Nori, neupečatljivoj kućanici iz malenog sela koja mora naučiti kako postati čvrsta predvodnica lokalnih sufražetkinja. Kada Nora organizira seoski sastanak u kojem poziva ljude da podrže žensko pravo glasa, njezina obitelj postaje predmet ismijavanja i maltretiranja od strane sumještana. Unatoč snažnom otporu, ona uspijeva okupiti lokalne žene koje kreću u štrajk i napuštaju svoje domove i obitelji.

    Nagrade i festivali

    Tribeca Film Festival 2017 – Best Actrress in International Narrative Feature Film, Nora Ephron Prize; Audience Award; Swiss Film Award 2017 – Best Actress, Best Performance in a Supporting Role, Best Screenplay

    Životopis redatelja

    Petra Volpe je švicarsko-talijanska redateljica i spisateljica Petra Volpe magistrirala je na Filmskoj akademiji Konrad Wolf u Potsdamu. Živi u New Yorku i Berlinu. Njezin dugometražni prvijenac Dreamland (2014.) bio je nominiran za četiri Švicarske filmske nagrade.