EN HR
  • Divan život (2009.)

    Neşeli Hayat, komedija/drama

    Info

    Redatelj: Yılmaz Erdoğan
    Scenarist: Yılmaz Erdoğan
    Producent: Necati Akpınar
    Direktor fotografije: Uğur İçbak
    Montaža: Yılmaz Erdoğan, Engin Öztürk
    Glazba: Yıldıray Gürgen, Deniz Erdoğan
    Glumci: Yılmaz Erdoğan, Ersin Korkut, Büşra Pekin, Erdal Tosun, Rıza Akın, Sinan Bengier, Cezmi Baskın, Ayberk Atilla, Fatma Murat, Caner Alkaya, Tonguç Oksal, Celal Tak

    Zemlja: Turska
    Godina: 2009.
    Trajanje: 100'

    Sinopsis

    Riza Şenyurt ostaje bez posla i muči se kako bi preživio. U borbi za boljom egzistencijom postane dijelom piramidalne prodaje ljekovitih proizvoda i ohrabruje svoje susjede da učine isto, u nadi da će svi uskoro živjeti boljim životom.  Međutim, posao propadne, a s njim i Riza i njegovi susjedi. U nuždi počinje raditi sve i svašta pa postaje čak i Djed Mraz. Hoće li se snaći u toj ulozi?

    Životopis redatelja

    Yilmaz Erdoğan (1967.) rođen je u Hakkariju u južnoj Turskoj. Napustivši studij niskogradnje na Tehničkom sveučilištu u Istanbulu pridružuje se kazalištu Nöbetçi, piše scenarije za televizijske programe i 1994. godine sa svojim partnerom Necatiyem Akpınarom osniva BKM, jednu od prvih velikih filmskih kompanija u Turskoj. Glumio je u filmu Nuri Bilge Ceylana Bilo jednom u Anadoliji (Bir zamanlar Anadoluda) koji je 2011. godine osvojio Veliku nagradu u Cannesu. Glumio je i u filmovima Sezona nosoroga i Izvor nade. Veliki uspjeh postigao je filmom Vizontele i nastavkom Vizontele Tuuba te filmom Organizirani poslovi. Također je poznat po svojoj poeziji i jedan je od najčitanijih turskih pjesnika.

    U sklopu 6. Tjedna turskog filma.