EN HR
 • Dječak na mostu

  To agóri sti géfyra

  Info

  Redatelj: Petros Charalambous
  Scenarist: Eve Makis, Stavros Pamballis
  Producent: Marios Piperides, Janine Teerling
  Produkcijska kuća: AMP Filmworks
  Direktor fotografije: Yorgos Rahmatoulin
  Montaža: Soteris Christou
  Glumci: Constantinos Farmakas, Toni Dimitriou, Kika Georgiou, Kostas Dimitriou, Andreas C. Tselepos

  Zemlja: Cipar
  Godina: 2016.
  Trajanje: 85'
  Uzrast: 12+

  Sinopsis

  Proljeće je u ciparskom selu i mali Sokrat uživa u svojim omiljenim razbibrigama: igra se vatrometom iz kućne radinosti, vozika se na mopedu i prkosi svojoj majci. Kako se približava Uskrs, Sokratu sine ideja da izradi najveću petardu na svijetu i aktivira je na Veliku subotu. Naprava eksplodira i dio crkve se uruši, te krhotine zatrpaju starijeg čovjeka. Sokrat se nađe u centru pažnje dok ne izađe na vidjelo mnogo ozbiljniji zločin. Kada mu prijatelja uhite zbog navedenog zločina, Sokrat uvjeren u njegovu nevinost odluči pronaći pravoga krivca.

  Nagrade i festivali

  Los Angeles Greek Film Festival 2017 – nagrada Orfej za najbolju mušku ulogu (Constantinos Farmakas); nominacija za najbolji film

  Životopis redatelja

  Petros Charalambous studirao je filmsku i televizijsku režiju na Kalifornijskom državnom sveučilištu u Los Angelesu. Ciparski redatelj režirao je između ostalog nagrađivani kratkometražni film Bijeg kraljice (2003.) i dokumentarni film Vatra iznutra (2011.). Dječak na mostu njegov je prvi dugometražni igrani film, a snimljen je prema romanu Eve Makis Zemlja zlatne jabuke.

  3. KinoKino - Međunarodni filmski festival za djecu

  Film prikazujemo u sklopu natjecateljskog programa.

Izdvojeno