EN HR
 • Iskra

  Info

  Redatelj: Gojko Berkuljan
  Scenarist: Ana Vujadinović, Gojko Berkuljan
  Producent: Ivica Vidanović, Marija Nikčević, Srđan Milošević, Igor Đuranović
  Produkcijska kuća: Trust Agency, Cinnamon Production
  Direktor fotografije: Nemanja Dabanović
  Montaža: Gojko Berkuljan, Srđan Stanojević
  Glumci: Mirko Vlahović, Mladen Nelević, Jelena Simić, Aleksandar Gavranić, Dragan Račić, Mišo Obradović, Irina Dragojević, Zoran Vujović, Aleksandar Radulović, Karmen Bardak, Jovan Dabović

  Zemlja: Crna Gora, Srbija
  Godina: 2017.
  Trajanje: 80'

  Sinopsis

  Kriminalistička drama inspirirana društvom u kojem su se kriminal i korupcija odavno preselili s margina i uvukli u svakodnevicu običnog čovjeka. Petar je umirovljeni inspektor koji nema mnogo zanimacija. Sve što mu je ostalo u životu njegova je kći Iskra, mlada novinarka. Monotoniju mirovine nenadano će prekinuti Iskrin kolega Igor kada ga zabrinuto obavijesti da je Iskra nestala. Tijekom istraživačkog rada za jedan članak, u žurbi je od Igora posudila ključeve auta i više se nije vratila. Automobil je pronađen u jarku pored ceste, no od Iskre ni traga. Sve ukazuje na to da je u automobilu s njom bila još jedna osoba. Potraga za kćeri i uzrokom njezina nestanka odvodi Petra daleko u vlastitu prošlost, a njegov svijet laži počinje se polako raspadati. 

  Nagrade i festivali

  Herceg Novi – Montenegro Film Festival 2017

  Životopis redatelja

  Gojko Berkuljan rođen je na Cetinju 1990. godine. 2014. godine diplomirao režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti – Cetinje. Režirao je kratkometražne igrane i dokumentarne filmove. 'Iskra' je njegov dugometražni prvijenac. Radi za Dokumentarni program Radio Televizije Crne Gore.

Izdvojeno