EN HR
  • Lov na muhe

    Fluefangeren

    Info

    Redatelj: Izer Alin
    Scenarist: Izer Alin
    Producent: Khalid Maimouni
    Produkcijska kuća: The End
    Direktor fotografije: Nils Eilif Bremdal
    Montaža: Izer Aliu
    Glumci: Burhan Amiti, Miraxh Ameti, Hadis Aliov, Besar Amiti

    Zemlja: Norveška, Makedonija
    Godina: 2016.
    Trajanje: 119'

    Sinopsis

    Satirična drama o usponu i padu diktature smještena u prostor jedne učionice. Prvi je dan škole i upravo su završili lokalni izbori. Idealističnog učitelja Ghanija dočekuje vijest da je ostao bez posla jer nije glasao i time izrazio pripadnost pobjedničkoj stranci. Politički i etnički sukobi odražavaju se i u problematičnim odnosima među samim učenicima koji oponašaju stavove svojih roditelja. U očajničkom pokušaju da zadrži radno mjesto, Ghani učenike zaključava u učionicu kako bi ih prisilio da riješe sukob između svoja dva sela. Buran, tenzijama ispunjen dan koji slijedi prisilit će Ghanija da bira između vlastite egzistencije i osobnih uvjerenja. Film je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

    Nagrade i festivali

    Toronto International Film Festival 2016; Göteborg Film Festival 2017; Tromsø International Film Festival 2017 – Norwegian Peace Film Award

    Životopis redatelja

    Izer Alin rođen je 1982. godine u Makedoniji, a trenutačno živi u Norveškoj. Diplomirao je na NFS-u (Norwegian Film School) s filmom 'Čuvar planine' ('Å vokte fjellet') koji je osvojio brojna međunarodna priznanja, uključujući i nominaciju za studentskog Oscara. 'Lov na muhe' njegov je prvi dugometražni film.