EN HR
  • Moj dida je pao s Marsa

    Info

    Redatelj: Marina Andree Škop, Dražen Žarković
    Scenarist: Branko Ružić, Pavlica Bajsić
    Producent: Marina Andree Škop, Darija Kulenović Gudan
    Produkcijska kuća: Studio dim, Senca Studio, MasterFilm, Fabrika, Wady Films, Artileria, Filmbin, Hrvatska radiotelevizija
    Direktor fotografije: Sven Pepeonik
    Montaža: Marina Andree Škop
    Glumci: Lana Hranjec, Ozren Grabarić, Alex Rakoš, Nils Ole Oftebro, Petra Polnišova, Sven Barac, Tonka Kovačić

    Zemlja: Hrvatska, Slovenija, Češka, BiH, Luksemburg, Slovačka, Norveška
    Godina: 2019.
    Trajanje: 75'
    Uzrast: 7+
    Početak prikazivanja: 21. 3. 2019.

    Sinopsis

    Život djevojčice Une sasvim se preokrene kada njezina djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sȃm vanzemaljac čiji se brod davno srušio na Zemlju, a tu je ostao i njegov pilot, mali mrzovoljni robot. Njih dvoje imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda. Prvi domaći znanstveno-fantastični film za djecu koristi najsuvremenije filmske tehnike i u hrvatskoj kinematografiji dosad nezabilježene posebne efekte. Neobična avantura snimljena je prema motivima kratke priče Irene Krčelić Moj dida je vanzemaljac i donosi toplu priču o prijateljstvu, ljubavi i iskrenosti.

    Nagrade i festivali

    BeActive Award za najbolji projekt
    Prime4Kids&Family Award za najbolji projekt za djecu

    Životopis redatelja

    Marina Andree Škop i Dražen Žarković su višestruko nagrađivani autorski dvojac.

    Marina Andree Škop zajedno s kolegicom Darijom Kulenović Gudan 2001. godine osnovala je produkcijsku kuću Studio dim u kojoj razvijaju, produciraju i koproduciraju igrane i dokumentarne filmove, TV serije i transmedijske projekte (Aleksi, Naslovnica, Noćni brodovi i dr.). Njezin prvi dugometražni dokumentarni film Sevdah osvojio je Nagradu publike na Sarajevo Film Festivalu 2009. godine.

    Dražen Žarković režirao je tri dugometražna igrana filma Ajmo žuti, Trešeta i Zagonetni dječak (iz serijala o Koku) te brojne dokumentarne filmove. Jedan je od redatelja humorističnih serijala Bitange i princeze, Odmori se, zaslužio si i Stipe u gostima. Za svoj je filmski i televizijski rad nagrađen nizom nagrada, između ostalih i sa četiri Oktavijana. Njegov naujspješniji film Trešeta, prikazan je na cijelom nizu festivala, te je osvojio sedam međunarodnih nagrada.

    Web stranice

    Moj dida je pao s Marsa_uručak