EN HR
 • Moj prvi odlazak u kino 3

  izbor animiranih filmova

  Info

  Trajanje: 50'
  Uzrast: 3+

  Sinopsis

  Blok animiranih filmova namijenjen je djeci predškolske dobi koji se prvi put susreću s pokretnim slikama na velikom platnu. Uz zajedničko gledanje i uživanje u čaroliji filmske projekcije, mališani će sudjelovati i u izrađivanju filmskih diplomica koje će ih podsjećati na njihovo prvo festivalsko filmsko iskustvo!

  POPIS FILMOVA:

  ČEPKO, r. Ty Primosch, SAD, 2017., 6'

  Usamljeni vadičep bori se s tvrdoglavom staklenom bocom kako bi oslobodio sedam tajanstvenih svjetlećih buba.

  KAO SVI DRUGI, r. Rafa Cano Méndez, Daniel Martínez Lara, Španjolska, 2015., 8'

  Copi je zabrinut za svojeg sina Pastea kojeg više zanimaju crteži i boje, nego brojke i slova. Copi pokušava nametnuti ozbiljnost, no po koju cijenu? Priča o društvu u kojem red, rad i disciplina sputavaju kreativnost i maštu.

  KOYAA: RASPLESANE ČARAPE I TVRDOGLAVE NALJEPNICE, r. Kolja Saksida, Slovenija, 2017., 2 x 3'

  Koyaa je lutak koji stanuje visoko iznad oblaka, na brdovitoj litici. Inače mirne dane remete mu razigrani svakodnevni predmeti koji neočekivano ožive. Da bi zadržao uzde u svojim rukama, Koyaa svaki put iznova mora na kreativan način riješiti probleme koje izazovu nestašni predmeti. Gledamo dvije epizode animiranog serijala Koyaa u kojima Koyaa muku muči s tvrdoglavim naljepnicama i rasplesanim čarapama.

  LAMPE PLEŠU TANGO, r. Joaquin Braga, Argentina, 2017., 8'

  Priča o dvije ulične lampe koje plešu tango pod mjesečinom. Ulice El Caminita u Buenos Airesu oživljavaju čaroliju i strast tanga, dok lampe izvode Piazzollino remek-djelo Fuga y misterio.

  NOVA IGRAČKA, r. Rogério Boechat, Brazil, 2017., 6'

  Jednog dosadnog dana mama pokloni bebi plišanog medvjedića. Nova igračka postaje njegov najbolji prijatelj. No s vremenom mu dosadi. Tužno hoda s njom okolo, sve dok ga sudbina ne iznenadi.

  OBLAK I KIT, r. Aljona Tomilova, Rusija, 2016., 3'

  Dirljiva priča o prijateljstvu malenog Oblaka i velikog Kita.

  PAUKOVA MREŽA, r. Natalija Černiševa, Rusija, 2016., 4'

  Žena i pauk postupno prevladavaju početne razmirice i postaju prijatelji koji si uzajamno pomažu, a dijele i strast za pletenjem!

  POPLAVA, r. Dimitar Velev, Bugarska, 2017., 8'

  Zlatna ribica nije jedini kućni ljubimac kojeg Stela posjeduje. Međutim, drugi se pojavljuju samo kada kuća poplavi.

Izdvojeno