EN HR
  • Moj zanat

    Info

    Redatelj: Mladen Matičević
    Scenarist: Mladen Matičević
    Producent: Vera Robić-Škarica
    Produkcijska kuća: Hrvatski filmski savez (Zagreb), Starhill (Beograd)
    Direktor fotografije: Boris Poljak
    Montaža: Suzana Bašković

    Zemlja: Hrvatska, Srbija
    Godina: 2014.
    Trajanje: 72 minute
    Početak prikazivanja: 1. travnja 2014.

    Sinopsis

    "…a ponovno ću gdje drugi neće, divljom zvijezdom vođen…"

    Na spomen imena Arsena Dedića, svatko odmah pomisli na veliki broj izvanrednih pjesama koje su nam urezane u pamćenje, na more knjiga poezije, na boema, šarmera i bonvivana koji je u našim životima odavno postao konstanta. I kako to obično biva kod velikih umjetnika čija dijela postaju dio kolektivne svijesti, on za života zapravo počinje postojati u dva paralelna svemira. Prvi je svemir velikih, a u njemu je Arsen Krleža ili možda Ujević popularne glazbe, ravan Dylanu i Cohenu, ali šarmantniji i topliji od obojice. Drugi svijet je Arsen sam, običan čovjek iz susjedne ulice, koji pokušava dostojanstveno kormilariti vlastitim životom, životom koji je odavno nadrastao njega samog…

    Životopis redatelja

    Mladen Matičević (1965.) diplomirao je na FDU u Beogradu (Odsjek za film i TV režiju); režirao je više od 20 dokumentarnih filmova od kojih su najpoznatiji 'Geto-tajni život grada' (1996.), 'Kako postati heroj' (2007.) i 'Run for life' (2010.).
    Mladen je režirao i TV seriju 'Neki novi klinci' (2003.), kao i dva dugometražna igrana filma: 'Jedan na jedan' (2002.) nagrađen kao najbolji srpski film te godine u izboru FIPRESCI Srbija i 'Zajedno' (2011.) nagrađen drugom nagradom za scenarij na Festivalu filmskog scenarija Vrnjačka Banja 2011.