EN HR
  • Moja ljubavna priča 12

    The Big Sick

    Info

    Redatelj: Michael Showalter
    Scenarist: Emily V. Gordon, Kumail Nanjiani
    Producent: Judd Apatow, Barry Mendel
    Produkcijska kuća: Apatow Productions, FilmNation Entertainment, Story Ink
    Direktor fotografije: Brian Burgoyne
    Montaža: Robert Nassau
    Glazba: Michael Andrews
    Glumci: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano

    Zemlja: SAD
    Godina: 2017.
    Trajanje: 119'
    Početak prikazivanja: 21. 9. 2017.

    Sinopsis

    Temeljen na ljubavnoj priči iz stvarnog života Kumaila Nanjianija i Emily V. Gordon, Moja ljubavna priča govori o stand-up komičaru pakistanskog podrijetla Kumailu (Nanjiani) koji upoznaje studenticu Emily (Kazan) prilikom jednog od svojih komičarskih nastupa. Iako su mislili da će njihov odnos ostati na seksu za jednu noć, sve se razvija u pravu ljubav, što komplicira Kumailov život jer njegovi roditelji, tradicionalni muslimani, imaju sasvim drukčija očekivanja. Kada se Emily razboli od misteriozne bolesti, Kumail će prolaziti kroz medicinsku krizu s njezinim roditeljima Beth i Terry (Holly Hunter i Ray Romano) koje nikada nije upoznao, a prisiljen je nositi se i s emotivnim sukobom u kojem mora birati između svojih roditelja i svoga srca. 

    Nagrade i festivali

    Međunarodni filmski festival u Locarnu 2017. - Nagrada publike
    Međunarodni filmski festival u Nantucketu 2017. - Nagrada publike
    SXSW Film Festival - Nagrada publike
    International Online Cinema Awards (INOCA) 2017. - Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu (Holly Hunter), nominacija za najbolji originalni scenarij

    Životopis redatelja

    Michael Showalter koscenarist je i redatelj filma 'Hello, My Name Is Doris' sa Sally Field u glavnoj ulozi. Jedan je od osnivača komičarske trupe The State and Stella. Njegovi ostali filmovi su 'The Baxter', 'Wet Hot American Summer' i 'They Came Together'. Showalter je sukreator nekoliko televizijskih projekata kao što su 'Wet Hot American Summer: First Day of Camp' (Netflix) i 'Search Party' (TBS). Showalter je trenutačno u postprodukciji projekta 'Wet Hot American Summer: Ten Years Later' (Netflix).