EN HR
  • Moje grčko ljetovanje

    Tsatsiki, farsan och olivkriget

    Info

    Redatelj: Lisa James Larsson
    Scenarist: Moni Nilsson
    Producent: Susann Billberg Rydholm, Lotta Westberg
    Produkcijska kuća: Jarowskij AB
    Direktor fotografije: Ola Magnestam
    Montaža: Hanna Lejonqvist
    Glumci: Emrik Ekholm, Adam Gutniak, Sara Vilén

    Zemlja: Švedska
    Godina: 2015.
    Trajanje: 91'
    Uzrast: 10+

    Sinopsis

    Temeljen na popularnim knjigama švedske književnice Moni Nilsson o avanturama dječaka Tsatsikia iz Stochkolma, Moje grčko ljetovanje treći je film u serijalu, a prvi je film, snimljen 1999., osvojio Srebrnog medvjeda u Berlinu i postao kino hit. U ovom filmu dječak Tsatsiki ljetne praznike treba provesti u posjeti svom ocu u idiličnom otočnom mjestu na grčkoj Kreti. No kada dugo iščekivani ljetni praznici napokon počnu i kada Tsatsiki stigne na destinaciju, počinje shvaćati da više ništa nije kako je bilo. Zbog financijske krize propada hotel i plantaža maslina njegovog oca. Kako sve ne bi zauvijek postalo izgubljeno i kako se tatino selo ne bi potpuno promijenilo, dječak odluči uzeti stvar u svoje ruke. S neustrašivom prijateljicom Alvom započne misiju spašavanja, a njegovo se ljetovanje pretvara u putovanje prepuno avanture, prijateljstva i ljubavi.

    Nagrade i festivali

    Smile International Film Festival for Children and Youth (Indija) 2016, Cinekid (Nizozemska) 2016, Giffoni Film Festival (Italija) 2016

    Životopis redatelja

    Lisa James Larsson rođena je 1978. godine u njemačkom Potsdamu, a odrasla je u Londonu. Prije studija filma na akademiji u Stockholmu radila je kao montažerka i kamermanka. Moje grčko ljetovanje njezin je treći dugometražni film.