EN HR
 • Moje grčko ljetovanje

  Tsatsiki, farsan och olivkriget

  Info

  Redatelj: Lisa James Larsson
  Scenarist: Moni Nilsson
  Producent: Susann Billberg Rydholm, Lotta Westberg
  Produkcijska kuća: Jarowskij AB
  Direktor fotografije: Ola Magnestam
  Montaža: Hanna Lejonqvist
  Glumci: Emrik Ekholm, Adam Gutniak, Sara Vilén

  Zemlja: Švedska
  Godina: 2015.
  Trajanje: 91'
  Uzrast: 10+

  Sinopsis

  Temeljen na popularnim knjigama švedske književnice Moni Nilsson o avanturama dječaka Tsatsikia iz Stochkolma, Moje grčko ljetovanje treći je film u serijalu, a prvi je film, snimljen 1999., osvojio Srebrnog medvjeda u Berlinu i postao kino hit. U ovom filmu dječak Tsatsiki ljetne praznike treba provesti u posjeti svom ocu u idiličnom otočnom mjestu na grčkoj Kreti. No kada dugo iščekivani ljetni praznici napokon počnu i kada Tsatsiki stigne na destinaciju, počinje shvaćati da više ništa nije kako je bilo. Zbog financijske krize propada hotel i plantaža maslina njegovog oca. Kako sve ne bi zauvijek postalo izgubljeno i kako se tatino selo ne bi potpuno promijenilo, dječak odluči uzeti stvar u svoje ruke. S neustrašivom prijateljicom Alvom započne misiju spašavanja, a njegovo se ljetovanje pretvara u putovanje prepuno avanture, prijateljstva i ljubavi.

  Nagrade i festivali

  Smile International Film Festival for Children and Youth (Indija) 2016, Cinekid (Nizozemska) 2016, Giffoni Film Festival (Italija) 2016

  Životopis redatelja

  Lisa James Larsson rođena je 1978. godine u njemačkom Potsdamu, a odrasla je u Londonu. Prije studija filma na akademiji u Stockholmu radila je kao montažerka i kamermanka. Moje grčko ljetovanje njezin je treći dugometražni film.

Izdvojeno