EN HR
  • Ne pričaj dok se ne udaš

    Kocan Kadar Konuş, romantična komedija

    Info

    Redatelj: Kıvanç Barıönü
    Scenarist: Şebnem Burcuoğlu, Kıvanç Barıönü
    Producent: Necati Akpınar
    Direktor fotografije: Jean-Paul Seresin
    Montaža: Çağrı Türkkan
    Glazba: Jingle House
    Glumci: Ezgi Mola, Murat Yıldırım, Nevra Serezli, Gülenay Kalkan, Ebru Cündübeyoğlu, Eda Ece, Muhamet Uzuner, Begüm Öner

    Zemlja: Turska
    Godina: 2015.
    Trajanje: 103'

    Sinopsis

    Tridesetogodišnja Efsun živi s roditeljima i uglavnom je zauzeta čitanjem knjiga. Do sada nije pretjerano razmišljala o ljubavi i vezi. Međutim, nakon što joj se sestrična zaruči, ženska strana obitelji pokreće temu njezine udaje, „prije nego što bude prekasno“. Baš u to vrijeme iz inozemstva se vraća Sinan, prijatelj iz školskih dana.

    Životopis redatelja

    Kıvanç Baruönü osnovnu i srednju školu završio je u Zonguldaku. Tijekom svog studija u Ankari pokazivao je veliki interes za fotografiju i kazalište te ostvario svoj dječački san – rad u medijima. Mnogo je godina radio na jednoj od prvih privatnih radijskih postaja u Turskoj. Utemeljenjem TV-postaje Number One Music Channel vratio se televizijskim programima i počeo režirati glazbene spotove. Od ranih 1990-ih do 2000. g. režirao je mnoge spotove s kojima je osvajao brojne nagrade. Radio je kao pomoćni redatelj na filmovima Plesačica (Dansöz, 2001.) i G.O.R.A. (2004.) i u postprodukciji filma Leptirov san (Kelebeğin rüyası, 2013.). Prvi dugometražni film koji je režirao bio je Gazda želi sretan kraj (Patron mutlu son istiyor, 2014.) koji je prikazan prošle godine na Tjednu turskog filma.

    U sklopu 6. Tjedna turskog filma.