EN HR
  • Ničije dijete

    Ničije dete

    Info

    Redatelj: Vuk Ršumović
    Scenarist: Vuk Ršumović
    Producent: Miroslav Mogorović, Ankica Jurić Tilić
    Produkcijska kuća: Art&Popcorn, BaBoon Production, Kinorama
    Direktor fotografije: Damjan Radovanović
    Montaža: Mirko Bojović
    Glumci: Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković

    Zemlja: Srbija, Hrvatska
    Godina: 2014.
    Trajanje: 95'
    Početak prikazivanja: 12. rujan 2015.

    Sinopsis

    Impresivna priča o potrebi za ljubavlju i pripadanjem temeljena na istinitom događaju. U proljeće 1988., u planinama Bosne i Hercegovine, lovci među vukovima pronalaze divljeg dječaka. Daju mu ime Haris i šalju ga u sirotište u Beograd. Haris se ondje zbližava s mladim Žikom i polako se počinje uklapati. Međutim, izbija rat, a Harisa šalju nazad u Bosnu. Ispričan iz perspektive divljeg dječaka koji se prvi put suočava s civilizacijom, Ničije dijete postavlja pitanja o osobnom i nacionalnom identitetu te relativnosti razlike između civilizirane prirode čovjeka i zvjerske prirode životinje. Film je na Međunarodnom tjednu kritike u Veneciji osvojio nagradu publike, nagradu kritike FIPRESCI za najbolji film i nagradu FEDEORA za najbolji scenarij.

    Nagrade i festivali

    Venice Film Festival 2014 (Međunarodni tjedan filmske kritike) – nagrada publike Raro Video, nagrada kritike FIPRESCI za najbolji film i nagrada FEDEORA za najbolji scenarij

    Životopis redatelja

    Vuk Ršumović rođen je u Beogradu 1975. Studirao dramaturgiju za film, kazalište, TV i radio, ali i analitičku psihologiju. Pisao je scenarije za dokumentarne filmove, igrane serije, animaciju i kratke igrane filmove. Radi kao dramaturg u velikim srpskim kazalištima. U 2007. osnovao je produkcijsku kuću BaBoon Production. “Ničije dijete” njegov je redateljski debi.