EN HR
  • Pitaj svoje srce

    Yüreğine Sor, romansa/drama

    Info

    Redatelj: Yusuf Kurçenli
    Scenarist: Yusuf Kurçenli
    Producent: Nesteren Davutoğlu
    Direktor fotografije: Colin Mounier
    Montaža: Oykun Asyalıoğlu
    Glazba: Ayşe Önder, Ayşenur Kolivar, Kalan Müzik
    Glumci: Tuba Büyüküstün, Kenan Ece, Hakan Eratik, Ayla Algan, Civan Canova, Şevval Sam, Hakan Karahan, Selda Özer, Alp Öyken, Nihan Büyükağaç

    Zemlja: Turska
    Godina: 2010.
    Trajanje: 112'

    Sinopsis

    Može li razlika u vjeri stati na put nevinoj ljubavi? Esma i Mustafa su zaljubljeni. Za njih budućnost ima smisla jedino ako su zajedno. Mustafa je zapravo kršćanin, a Esma to ne zna. Dok oni razmišljaju jedno o drugome, u Osmanskom Carstvu događaju se velike promjene. Pokreću se reforme kojima se kršćanima daju jednaka prava kao i muslimanima. Crkva potiče tajne kršćane da otkriju svoju pravu vjeru. Za Mustafu koji se osjeća razapetim između Crkve i ljubavi, to predstavlja veliku muku. 

    Životopis redatelja

    Yusuf Kurçenli (1947.-2012.) bio je nagrađivani redatelj i scenarist. Studirao je novinarstvo na istanbulskom fakultetu komunikacija. Od 1973. do 1980. godine radio je na Turskoj radioteleviziji (TRT). Godine 1983. snimo je svoj filmski prvijenac I Recep i Zehra i Ayşe (ve Recep ve Zehra ve Ayşe ). Režirao je dvadesetak filmova, osam tv-serija i radio na brojnim scenarijima. Njegov je posljednji film Pitaj svoje srce.

    U sklopu 6. Tjedna turskog filma.