EN HR
  • Priče s asfalta

    Asphalte

    Info

    Redatelj: Samuel Benchetrit
    Scenarist: Samuel Benchetrit
    Producent: Ivan Taïeb, Marie Savare, Julien Madon
    Produkcijska kuća: La Camera Deluxe, Maje Productions, Single Man Productions, Jack Stern Productions, Emotions Films UK, Film Factory
    Direktor fotografije: Pierre Aïm
    Montaža: Thomas Fernandez
    Glumci: Isabelle Huppert, Gustave Kervern, Valeria Bruni-Tedeschi, Michael Pitt

    Zemlja: Francuska
    Godina: 2015.
    Trajanje: 100 minuta
    Početak prikazivanja: 21.11.2016.

    Sinopsis

    Neboder u socijalnoj francuskoj četvrti i jedan pokvareni lift povezuju šest likova i njihove priče na snovitoj pozadini hladnog i neonskog urbanog krajolika. Usamljeni starac u kolicima upušta se u romantičnu pustolovinu pod mjesečinom i upoznaje noćnu medicinsku sestru; pomalo zaboravljena glumica privlači pozornost zapostavljenog tinejdžera Charlieja; američki astronaut nađe se na krovu francuske zgrade i završi u skrbi brižne gospođe Hamide. Ove, pomalo uvrnute, priče o šest isprepletenih sudbina na suptilan i duhovit način progovaraju o svemu što nas čini ljudskim bićima: manama, vrlinama, snovima i nadama. Film je premijerno prikazan u Cannesu, a na Festivalu mediteranskog filma Split osvojio je Nagradu publike za najbolji dugometražni film.

    Nagrade i festivali

    Cannes Film Festival 2015 – Special Screenings
    Mediterranean Film Festival Split 2016 – Audience Award

    Životopis redatelja

    Rođen je 1973 godine. Francuski glumac i redatelj poznat po komedijama 'Chez Gino' (2011) i 'Oduvijek sam želio biti gangster' (2007). 'Priče s asfalta' njegov su peti dugometražni igrani film.