EN HR
  • Putovanje vremenom - put života

    Voyage of Time: Life's Journey, dokumentarni/drama

    Info

    Redatelj: Terrence Malick
    Scenarist: Terrence Malick
    Producent: Brad Pitt
    Produkcijska kuća: Sophisticated Films, Wild Bunch, Plan B Entertainment
    Direktor fotografije: Paul Atkins
    Montaža: Rehman Nizar Ali, Keith Fraase
    Glazba: Ennio Morricone
    Glumci: Cate Blanchett, Jamal Cavil, Maisha Diatta

    Zemlja: Francuska, Njemačka, SAD
    Godina: 2016.
    Trajanje: 90'
    Početak prikazivanja: kolovoz 2017.

    Sinopsis

    Najljepši dokumentarac o svemiru ikad snimljen. “Prošlost, sadašnjost, budućnost. Svjedočite rođenju vremena”, putovanje počinje u trenutku Big Banga pa do današnjeg vremena, a nudi i mali uvid u budućnost svemira. Kroz niz nevjerojatnih scena pokušava dokučiti postanak svemira, a s njim i apstraktnog pojma kao što je vrijeme. Malick je film pripremao punih 40 godina, a naratorica je australska oskarovka Cate Blanchett. Doks je zapravo sastavljen od popratnog materijala za Malickov film Drvo života koji je 2011. godine osvojio Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Cannesu. 

    Nagrade i festivali

    Venecijanski filmski festival 2016. - Future Film Festival Digital Award - Special Mention, Green Drop Award (Terrence Malick); nominacija za Zlatnog lava za najbolji film

    Životopis redatelja

    Terrence Frederick Malick (30. studenog 1943.) američki je filmski redatelj, scenarist i producent. U karijeri koja se proteže gotovo četiri desetljeća, Malick je režirao (samo) pet filmova, no svejedno se smatra jednim od najvećih filmaša našeg doba. Nevjerojatna estetska poetika i minimalistička simbolika svakog njegova kadra čine ga uistinu posebnim vizionarom. Najbolji primjer svakako je njegovo kapitalno djelo 'Tree of Life' koje između svega ostalog sadrži i poprilično dug segment postanka svemira i života, nešto što se može svrstati među najljepše trenutke svjetske kinematografije.

    Malick je za svoje filmske uratke uglavnom dobivao pozitivne kritike, a njegovi filmovi često su proglašavani remek-djelima.Do danas je zaradio tri nominacije za Oscara, i to za filmove 'Tanka crvena linija' i 'Drvo života'. Osvojio je nagradu Zlatni medvjed na 49. Filmskom festivalu u Berlinu za film 'Tanka crvena linija', a 2011. godine na 64. Filmskom festivalu u Cannesu njegov film 'Drvo života' proglašen je najboljim filmom festivala i osvojio Zlatnu palmu.