EN HR
  • Serijska kuharica

    Sofra sirlari

    Info

    Redatelj: Ümit Ünal
    Scenarist: Ümit Ünal
    Producent: Sinan Yabgu Ünal, Serva Güney, Metin Anter, Erhan Özoğul, Nedim Anter
    Direktor fotografije: Türksoy Gölebeyi
    Glazba: Erdem Helvacıoğlu
    Glumci: Demet Evgar, Fatih Al, Alican Yücesoy, Fırat Altunmeşe

    Zemlja: Turska
    Godina: 2017.
    Trajanje: 103'

    Sinopsis

    Upoznajte Neslihan. Odličnu kuharicu, majstoricu turske kuhinje, vrlo odanu suprugu, pravu dobru kućanicu...koja je ujedno i masovni ubojica.

    Životopis redatelja

    Ümit Ünal rođen je 1965. godine u Turskoj. Studirao je u Izmiru na Sveučilištu Dokuz Eylül. Tijekom školovanja snimio je tri kratka filma koji su osvojili razne nagrade na državnim natjecanjima kratkog filma. Svoj prvi scenarij Moja teta (Teyzem) napisao je 1986.g. i osvojio najbolju nagradu na Natjecanju za najbolji scenarij turskog dnevnog lista Milliyet. Uslijedili su scenariji za Moji snovi, moja ljubav i ti (Hayallerim, Aşkim ve Sen), Milijarder (Milyarder), Berlin u Berlinu (Berlin in Berlin), Amerikanac (Amerikalı), Ljetna kiša (Yaz yağmuru). Uz to što je pisao scenarije radio je kao kreativni direktor i copywriter u nekoliko međunarodni reklamnih agencija te 1997 počeo snimati TV reklame. Njegov dugometražni redateljski prvijenac je film pod nazivom 9 iz 2002. godine koji je prikazan na mnogim međunarodnim festivalima.

    Ümit Ünal djeluje i kao pisac te je do sada objavio tri knjige: Američka ljepotica (Amerikan Güzeli, 1993), Abeceda ljubavi (Aşkın Alfabesi, 1996), Rep (Kuyruk, 2001) i Igre svjetla i sjene (Işık Gölge Oyunları, 2012). Živi u Istanbulu i Hertfordshireu u Velikoj Britaniji.