EN HR
 • Svadba

  The Wedding Party

  Info

  Redatelj: Thane Economou
  Scenarist: Thane Economou
  Producent: Matthew Patrick Braun, Alex Engemann, David Franklin, Lauren Harper, Ryan Hawkins, Anthony Hays, William Kamp III, James Lentzsch
  Direktor fotografije: William Kamp III
  Glumci: Blake Lee, Allison Paige, Meg Cionni, Joel Johnstone, Moses Storm

  Zemlja: SAD
  Godina: 2016.
  Trajanje: 112'

  Sinopsis

  Romantična ansambl komedija scenarista i redatelja Thanea Economoua priča je o zbivanjima tijekom vjenčanja mladog Paula i njegove voljene Margene. Na svadbu stižu stari prijatelji mladenaca, od Jima kojega je nedavno ostavila djevojka i koji će na zabavi ponovno vidjeti svoju srednjoškolsku ljubav Alex, preko mladenkine kume Grete koju će iz stroja izbaciti pretjerana uporaba Xanaxa, do Paulova ne baš inteligentnog brata i vjenčanog kuma Colta, pomalo neurotične Bethanie te laganju sklonog Skylera. Dok zbivanja na svadbi sve više izmiču nadzoru, što pokušavaju spriječiti Jim i Alex, Jim žali što Paul nije njega umjesto Colta izabrao za kuma te shvaća da je još uvijek zaljubljen u Alex. Skyler se već pomalo gubi u uvijek novim i drugačijim pričama, a Bethanie mašta upravo o njemu jer ga smatra savršenim muškarcem – za sebe.

  Životopis redatelja

  Thane Economou je scenarist, redatelj, producent i povremeno glumac koji živi i radi u Los Angelesu. Kao scenarist i redatelj dosad je potpisao pet kratkih filmova dominantno humorno-romantičnog predznaka (The Roommate from Hell, Quentin and Lisa… at the Grocery Store, The Halloween Costume, The Great Break-Up Contest, First Date from Hell), kratki dokumentarac A Subtle Variation i zapaženu humorističnu seriju School and Board. Kao producent osim vlastitih projekata producira i kratkometražne naslove svog prijatelja Briana Williama Pachingera, a kao glumac je osim u svom filmu The Roommate from Hell nastupio i u horor-komediji The Horror of Barnes Folly Jonathana Racha. Romantična ansambl komedija The Wedding Party njegov je dugometražni prvijenac u kojem je objedinio i intenzivirao svoje dotadašnje interese za romantičnu tematiku sagledanu iz humorno-empatičnih perspektiva, fokusirajući se na samu ceremoniju svadbenog slavlja, karaktere njegovih sudionika i različite nezgode koje se mogu dogoditi.

Izdvojeno