EN HR
  • Tommaso

    Info

    Redatelj: Kim Rossi Stuart
    Scenarist: Kim Rossi Stuart, Federico Starnone
    Producent: Carlo Degli Esposti
    Produkcijska kuća: Palomar
    Direktor fotografije: Gian Filippo Corticelli
    Montaža: Marco Spoletini
    Glumci: Kim Rossi Stuart, Cristiana Capotondi, Camilla Diana

    Zemlja: Italija
    Godina: 2016.
    Trajanje: 97'
    Početak prikazivanja: 14. 3. 2017.

    Sinopsis

    Nakon duge mučne veze s Chiarom, Tommaso uspijeva prekinuti njihovu vezu. Vjeruje da je pred njim razdoblje bezgranične slobode i bezbrojnih avantura. Mlad, zgodan, ljubazan i romantičan glumac, koji alternira trenutke zanosa s trenucima apatije, ubrzo shvaća da je njegova jedina sloboda u ponavljanju istog scenarija: ukratko, on je „tempirana bomba" za svaku ženu koju susretne. Sve njegove veze završavaju neuspješo zbog njegovog karaktera. Taj začarani krug se jednog dana, napokon, prekida i oko njega se stvori apsolutna praznina. Tommaso je sada sam i nema oklijevanja: mora se suočiti s trenutkom iz svoje prošlosti kada je sve stalo.

    Kima Rossija Stuarta, mnogi uspoređuju s talijanskim Woodyjem AllenomNannijem Morettijem i njegovim filmskim samoterapijama. U ovom zanimljivom ostvarenju Tommasa (igra ga sam redatelj) proganjaju erotske maštarije koje, zbog potisnutih trauma i strahova te pretjerane izbirljivosti kad su u pitanju žene, nije u stanju realizirati u stvarnome životu. 

    Životopis redatelja

    Nakon što se proglašen jednim od najzanimljivijih glumaca svoje generacije Kim Rossi Stuart, debitira 2006. kao redatelj i scenarist filma 'Anche libero va bene' koji je primljen s velikim zanimanjem. Deset godina kasnije vraća se iza kamere i snima 'Tommasa' za kojeg je napisao i scenarij.

    Program Venecija u Zagrebu četvrtu će godinu zaredom na platno zagrebačkog kina Europa donijeti filmove s Venecijanskog filmskog festivala – Mostre, najstarijeg i jednog od najpoznatnijih filmskih festivala na svijetu! Zagrebačka će publika ove godine od 12. do 17. ožujka moći pogledati izbor filmskih ostvarenja prikazanih na posljednjem izdanju Venecijanskog filmskog festivala, a program je organiziran u suradnji ovog prestižnog filmskog festivala sa Zagreb Film Festivalom i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu.