EN HR
  • Vis-À-Vis

    Info

    Redatelj: Nevio Marasović
    Scenarist: Nevio Marasović, Rakan Rushaidat, Janko Popović Volarić
    Producent: Nevio Marasović, Danijel Pek
    Produkcijska kuća: Antitalent Produkcija, Copycat produkcija
    Direktor fotografije: Damir Kudin
    Montaža: Nevio Marasović
    Glazba: Andrew Bird
    Glumci: Darija Lorenci, Rakan Rushaidat, Janko Popović Volarić, Krešimir Mikić

    Zemlja: Hrvatska
    Godina: 2013.
    Trajanje: 80'
    Početak prikazivanja: 13. ožujak 2014.

    Sinopsis

    Redatelj priprema novi film. Poznati glumac kojeg želi za ulogu oca kritizira kvalitetu scenarija i izbor glumca za ulogu sina. Redatelj zove glumca koji će tumačiti sina na otok Vis da bi radili na scenariju i njegovoj ulozi te da bi se uvjerio kako je donio ispravnu odluku oko glumačkog odabira. Zbog izolacije s kojom su na otoku suočeni tijekom zime, njih dvojica su neočekivano osuđeni uhvatiti se u koštac s vlastitim frustracijama koje se pritom na čudan način konstantno isprepliću s radnjom filma.

    Životopis redatelja

    Nevio Marasović rođen je 1983. godine. The Show Must Go On njegov je prvi cjelovečernji igrani film, ujedno završni filmski rad na Akademiji dramske umjetnosti, smjer filmska i TV režija. Na filmskom festivalu u Puli film dobiva Zlatnu Arenu za scenarij, Zlatnu Arenu za specijalne efekte, nagradu Breza za najboljeg debitanta i nagradu Oktavijan. Iste godine snima i režira humorističnu seriju Instruktor. Marasović se profesionalno bavi i snimanjem reklamnih spotova.

    Iz kritika

    Ako se pitate koji još hrvatski film, osim Krisovog ‘Broja 55′, ne smijete propustiti ove godine, ‘Vis-a-vis’ je jedno od onih iznenađenja koje zaslužuje vaše novce.
    Velimir Grgić, Žuti titl

    Hrvatski film snimljen na američki “sundanceovski“ način.
    Marko Njegić, Slobodna Dalmacija