EN HR
 • Život je lakši zatvorenih očiju

  Vivir es fácil con los ojos cerrados

  Info

  Redatelj: David Trueba
  Scenarist: David Trueba
  Producent: Cristina Huete
  Produkcijska kuća: FernandoTrueba Producciones Cinematográficas
  Direktor fotografije: Daniel Vilar
  Montaža: Marta Velasco
  Glumci: Natalia de Molina, Javier Cámara, Francesc Colome

  Zemlja: Španjolska
  Godina: 2013.
  Trajanje: 103'

  Sinopsis

  Godina je 1966. Usamljeni profesor engleskog jezika Antonio zaluđeni je obožavatelj Beatlesa. Kad saznaje da John Lennon dolazi u Almeriju na snimanje filma, Antonio sjeda u auto i kreće na put kako bi upoznao svog idola. Putem skuplja dvoje autostopera - trudnu djevojku Belén i tinejdžera Juanja koji je pobjegao od strogog oca. Film je inspiriran stvarnim događajima, a naslov je stih iz pjesme 'Strawberry Fields Forever' koju je Lennon napisao dok je u Almeriji snimao film 'Kako sam dobio rat'.

  'Život je lakši zatvorenih očiju' osvojio je čak šest prestižnih nagrada Goya, uključujući one za najbolji film, redatelja i originalni scenarij. Osim filmom, David Trueba bavi se pisanjem i novinarstvom. Autor je brojnih bestselera od kojih su dva prevedena i na hrvatski.

  Životopis redatelja

  David Trueba, španjolski redatelj, scenarist, glumac, novinar i pisac rođen je 1969. u Madridu. Najmlađi je sin madridske obitelji s osmero djece, među kojima je i Fernando Trueba, dobitnik Oscara u kategorijiza najbolji strani film 'Belle Époque' iz 1993. Autor je brojnih bestselera od kojih su dva prevedena i na hrvatski.