EN HR
  • Život prema Nadide

    Nadide Hayat, komedija

    Info

    Redatelj: Çağan Irmak
    Scenarist: Ali Demirel, Çağan Irmak, Volkan Sümbül, Emre Özdur
    Producent: Ebru hamamcıoğlu
    Direktor fotografije: Barış Özbiçer
    Montaža: Oğuz Çelik
    Glazba: Evanthia Remboutsika
    Glumci: Demet Akbağ, Yetkin Dikinciler, Sevil Akı, Batuhan Begimgil, Çisem Çancı, Efecan Şenolsun, Irmak Örnek, Ümit Erlim, Sadi Celil Cengiz, Gizem Erdem, Burak Can, Ali Karagöz, Doruk Kayra Sevir ve Tarık Tarcan

    Zemlja: Turska
    Godina: 2015.
    Trajanje: 117'

    Sinopsis

    Život prema Nadide priča nam komičnu priču o gospođi Nadide koja nakon smrti supruga kreće u potragu za novim smislom života. U mladosti, Nadide je umjesto fakulteta i karijere odabrala brak i obiteljski život. Međutim, nakon smrti supruga ostaje sama i na neki način mora odlučiti kojim će putem krenuti. Čudnim spletom okolnosti, Nadide se ponovno vrati fakultetu i s ekipom mladih studenata završi na moru, točnije na istraživačkom brodu, gdje započinje njezina avantura.

    Životopis redatelja

    Çağan Irmak rođen je 1970. godine u Izmiru. Studirao je na Odsjeku za radio, televiziju i film Egejskog sveučilišta. Nakon završetka studija radio je kao pomoćni režiser te je napisao i režirao nekoliko televizijskih serija. Slavu je stekao snimanjem filmova Sve o Mustafi (Mustafa Hakkında Herşey, 2004.) te Moj otac i moj sin (Babam ve oğlum, 2005.), koji je 2006. godine Udruga filmskih kritičara nagradila u šest kategorija. Od 2006. do danas napisao je scenarije za nekoliko televizijskih serija, kratkih filmova i filmove kao što su U tami (Karanlıktakiler, 2009.), Uspavana princeza (Prensesin uykusu, 2010.)i Tamam mıyız? (Jesmo li ok?, 2013.) i Zovem se Feridun (Benim adım Feridun, 2016.), koje je i režirao.

    U sklopu 6. Tjedna turskog filma.