EN HR
  • Zlatna karta

    Keeper'n til Liverpool / igrani / titl

    Info

    Redatelj: Arild Andresen
    Scenarist: Lars Gudmestad
    Producent: Håkon Øverås, Karin Julsrud
    Produkcijska kuća: 4 ½ Fiksjon as
    Direktor fotografije: Gaute Gunnari
    Montaža: Jon Endre Mørk
    Glumci: Ask von der Hagen, Susanne Boucher, Andrine Sæther

    Zemlja: Norveška
    Godina: 2011.
    Trajanje: 85 minuta
    Uzrast: 9+

    Sinopsis

    Skandinavska komedija o odrastanju i o najtežoj lekciji za srednjoškolca – naučiti preuzeti rizik. Dvanaestogodišnji Jo užasava se uobičajenih stvari – školskih nasilnika, nogometa na tjelesnom, djevojaka, prelaženja ceste... Neki bi ga možda nazvali malčice tjeskobnim, no on se samo trudi preživjeti opasnosti života u srednjoj školi. Neurotična, razvedena majka i zagriženi nogometni trener u tome mu nimalo ne pomažu, no najgori od svih je Tom, nasilnik koji tjera Joa da piše njegove domaće zadaće. Jo se trudi ne riskirati – radije gleda u pod i skuplja sličice nogometaša. No dolazak nove djevojke u školu promijenit će sve.

    Namijenjeno uzrastu 9+.

    Nagrade i festivali

    Međunarodni filmski festival u Berlinu 2011 – Kristalni medvjed (Generacija Kplus), Deutsches Kinderhilfswerk – posebna pohvala
    Festival međunarodnog dječjeg filma u Montréalu 2011 - Grand Prix de Montréal za najbolji dječji film

    Životopis redatelja

    Arild Andresen je rođen u Norveškoj 1967. godine. Studirao je kulturu i medije na Sveučilištu u Stavangeru i televizijsku produkciju na sveučilištu u Bergenu. Godine 1994. počeo je režirati uspješne reklame i kratke filmove. 2006. je režirao seriju 'Gutta Boys', nominiranu za nagradu Emmy. 'Vratar Liverpoola' prvi je dugometražni film koji je režirao.