EN HR
 • 6. Festival svjetske književnosti

  Kino Europa, 2.9. - 8.9.

  Sinopsis

  Početkom rujna Zagreb ponovno postaje jedno od središta svjetske književnosti: 6. Festival svjetske književnosti održava se od nedjelje, 2. rujna do subote, 8. rujna, a dovodi pisce iz   čak sedamnaest zemalja svijeta koji će sudjelovati u pedesetak programa. Uz brojne književne programe – razgovore, tribine i okrugle stolove – festival će i ove godine uključivati i razgovore o grafičkim romanima i stripovima, filmovima snimljenim prema književnim djelima kao i izložbu nastalu prema motivima iz književnih djela. Organizator Festivala je nakladnička kuća Fraktura, a detaljan program potražite na službenoj web stranici Festivala svjetske književnosti.

  Vrijeme održavanja

  Velika dvorana
  2.9. - 8.9.

 • Razotkrivanje: Olga Tokarczuk

  Sinopsis

  Poznavatelji književnosti nisu se nimalo iznenadili kada je ove godine Olga Tokarczuk nagrađena međunarodnim Man Bookerom. Ova nagrađivana poljska spisateljica itekako je poznata hrvatskim čitateljima. Ovogodišnji Festival otvorit ćemo razgovorom o njezinom najvažnijem djelu, o romanu Knjige Jakubove, koju je na hrvatski maestralno preveo Mladen Martić. Roman o Poljskoj i Srednjoj Europi, povijesni roman, obiteljska saga, društvena kronika… O nevjerojatnom putovanju, o ovoj knjizi većoj od života s autoricom razgovara Seid Serdarević.

 • Koncert: Gorgona Nova

  20:00, Velika dvorana

  Sinopsis

  Gorgona Nova je multimedijska art skupina iz Zagreba koja je osnovana 2009. godine na 50. godišnjicu osnivanja umjetničke grupe Gorgona koju su činili sjajni, ponajbolji hrvatski umjetnici 20. stoljeća: kipar Ivan Kožarić, slikari Julije Knifer, Josip Vaništa, Đuro Seder, teoretičari umjetnosti Dimitirije Bašičević Mangelos, Radoslav Putar i Matko Meštrović te arhitekt Miljenko Horvat. Grupa Gorgona Nova svojim djelovanjem spaja u praksi tako česte, a u teoriji, u nas, tako često osporavane točke u kojoj se dodiruju i/ili spajaju suvremena umjetnost i popularna kultura te svojom reinkarnacijom gorgonaške ideje i gorgonaškog duha te citatima njihove misli i djela ne samo da reinterpretira, ali i nadograđuje njihovo djelo, već i daje hommage kako grogonaškom duhu tako i samim tim velikanima domaćeg i svjetskog arta.

  Izvolite prisustvovati!

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  2.9. Nedjelja, 20:00

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno