EN HR
 • Natjecanje studentskog filma 4 (Animafest Zagreb)

  Sinopsis

  'Svratište'

  'Putopis: Tel Aviv'

  'On i ona'

  'O Isuse!'

  'Obdukcija Svena Svenssona'

  'Animator'

  'Svemirski psi'

  'Mačji grad'

  'Vitlo'

  'Dječak riba'

  'Hrana'

  'O majko!'

  Više informacija o filmovima na linku.

 • Svjetska panorama 3 (Animafest Zagreb)

  Sinopsis

  Ovaj blok kratkometražnih filmova sastoji se od naslova: Childline - NSPCC (Moth Studio), Plijen (Dal Park), Utopija danas (Remo Rauscher), Čudovišta ne postoje (Ilaria Angelini, Luca Barberis Organista, Nicola Bernardi), Posjet (Parissa Mohit, Re-Vue, Dirk de Bruyn), Putnici (GAUTHIER AMMEUX, VALENTINE BAILLON, BENJAMIN CHAUMENY, ALEXANDRE DUMEZ, LEA FINUCCI, MARINA ROGER), Slijepi miševi (Nicholas D'Agostino), Svijet sutrašnjice druga epizoda: Teret tuđih misli (Don Hertzfeldt).

  Više informacija o filmovima na linku.

 • Paul Fierlinger

  15:30, Velika dvorana

  Sinopsis

  U sklopu programa prikazujemo filmove 'Mrtva priroda s animiranim psima', 'Obližnja soba' i 'Kratka kompilacija od tri novija filma'.

  Paul Fierlinger je napravio svoj prvi naručeni animirani film u Pragu 1958. godine. Radio je kao neovisni animator i redatelj u Parizu, Hilversumu, Münchenu, New Yorku i Philadelphiji, napravivši više od 800 filmova tijekom 51 godine rada. Sandra Fierlinger je studirala likovnu umjetnost u Bostonu i Pennsylvaniji. Diplomirala je 1978. i počela raditi kao hortikulturist. Godine 1989. pridružila se studiju Paula Fierlingera radeći kao kolorist celova i pozadina, ali je ubrzo toliko napredovala da je jednako doprinosila svim dijelovima filmske produkcije. Fierlingeri zajedno rade 20 godina na mnogim nagrađivanim TV filmovima, serijama i reklamama, među kojima su Dexter za Nickelodeon, Still Life with Animated Dogs za PBS i serijal Drawn from Life.

  Velika dvorana
  5.6. Utorak, 15:30

 • Pljusak + Slučaj muškarac-žena

  17:30, Velika dvorana

  Sinopsis

  U sklopu Velikog natjecanja dugometražnog filma gledamo 'Pljusak' i 'Slučaj muškarac-žena'.

  Pljusak, r. Jae-hoon Ahn, Hye-jin Han, Južna Koreja / 2017 / 48'

  Djevojčica provodi vrijeme na jednom od kamenja za prelazak preko potoka, dok dječak čudnovato stoji na mjestu danima jer mu ona stoji na putu. Djevojčica razbija tišinu i počinju se slagati i zabavljati u planinama, no tada se odjednom prolomi pljusak, i djevojčica se razboli...

  Slučaj muškarac-žena, r. Anaïs Caura, Francuska / 2017 / 44'

  Priča o Eugeneu/Eugeniji Falleni, jednoj od prvih transseksualnih osoba u suvremenoj povijesti. Nakon „slučajnog“ ubojstva svoje prve žene, Eugene stalno mijenja identitet, ženi se drugi put i živi svoj život sve dok ga se zakon ne dočepa.

  Velika dvorana
  5.6. Utorak, 17:30

 • Kratki 2 - Veliko natjecanje (Animafest Zagreb)

  20:00, Velika dvorana

  Sinopsis

  Ovaj blok kratkometražnih filmova sastoji se od naslova: Priručnik za vrtlarenje (Sarah Jane Hatooka Scebat), Neputovanja (Nikola Majdak Jr., Ana Nedeljković), Biciklisti (Veljko Popović), Crno plavetnilo (Beate Hecher, Markus Keim), Predskazanje (David Doutel, Vasco Sá), 5 eura (Serge Elissalde), Velvet Underground svirali su u mojoj školi (Anthony Jannelli, Robert Pietri), i Fest (Nikita Diakur).

  Velika dvorana
  5.6. Utorak, 20:00

 • Mačka Pepeljuga

  22:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Ivan Cappiello, Marino Guarnieri, Alessandro Rak, Dario Sansone

  Zemlja: Italija
  Godina: 2017.
  Trajanje: 86'
  Uzrast: svi uzrasti

  Sinopsis

  Mačka Pepeljuga odrasla je na Megarideu, ogromnom brodu koji je već više od petnaest godina usidren u napuljskoj luci. Njezin otac, bogati vlasnik broda i znanstvenik, umro je ponijevši sa sobom u grob tehnološke tajne broda i snove o obnovi luke. Otada djevojka živi u sjeni svoje zle maćehe i šest polusestara. Grad propada i glavnu riječ vodi ambiciozni diler Salvatore Lo Giusto koji u dogovoru s njezinom maćehom troši Pepeljugino nasljedstvo kako bi pretvorio napuljsku luku u prijestolnicu pranja novca. Brod pun duhova-holograma zaboravljene tehnologije i priče, pozornica je radnje u kojoj se sukobljavaju prozaična bijeda današnjice i uzvišeni ideali prošlosti. Sudbina Pepeljuge i oronulog, futurističkog Napulja visi o istoj tankoj niti.

  Nagrade i festivali

  Venecijanski filmski festival 2017. - Orizzonti (konkurencija)

  Velika dvorana
  5.6. Utorak, 22:00

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno