EN HR
 • Svemirski kamp

  Info

  Redatelj: Petter Lennstrand
  Scenarist: Petter Lennstrand, Martin Olczak
  Producent: Lars Jönsson
  Produkcijska kuća: Film i Väst, Memfis Film Rights AB, Sveriges Television (SVT)
  Direktor fotografije: Erik Molberg Hansen
  Montaža: Kristin Grundström
  Glumci: Ida Engvoll, Eric Ericson, Mira Forsell

  Zemlja: Švedska
  Godina: 2016.
  Trajanje: 82'
  Uzrast: 7+

  Sinopsis

  Pottan bi trebala provesti praznike na farmi ponija, no njezini uvijek zaposleni roditelji na kraju je slučajno ostave na reciklažnom dvorištu. Nakon kratkog premišljanja, neobični stanari reciklažnog dvorišta odluče primiti djevojčicu i ona postane dio tajne svemirske misije. Naime, iza visokih ograda oni sastavljaju vlastiti svemirski brod! Razna čudesa i neočekivana prijateljstva čekaju Pottan koja postaje prva osmogodišnjakinja u svemiru u ovoj neodoljivoj znanstveno-fantastičnoj komediji.

  Nagrade i festivali

  Berlinale 2017
  Zürich Film Festival 2017 – nagrada dječjeg žirija za najbolji film
  Guldbaggen - nagrade Švedskog filmskog instituta 2017 – nominacija za najbolje vizualne efekte

  Životopis redatelja

  Petter Lennstrand švedski je lutkar, redatelj i producent. Autor je nekoliko dječjih programa i serija za švedsku televiziju (Höjdarna, Janne och Mertzi, Sprattlan, För alla åldrar i dr.). Njegova najpoznatija kreacija je lutak Allram Eest, sebični i hvalisavi voditelj talk-showa, a uzori su mu Jim Henson i Muppeti. Svemirski kamp njegov je prvi dugometražni igrani film.

  3. KinoKino - Međunarodni filmski festival za djecu

  Film prikazujemo u sklopu natjecateljskog programa.

 • Dječak na mostu

  13:30, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Petros Charalambous
  Scenarist: Eve Makis, Stavros Pamballis
  Producent: Marios Piperides, Janine Teerling
  Produkcijska kuća: AMP Filmworks
  Direktor fotografije: Yorgos Rahmatoulin
  Montaža: Soteris Christou
  Glumci: Constantinos Farmakas, Toni Dimitriou, Kika Georgiou, Kostas Dimitriou, Andreas C. Tselepos

  Zemlja: Cipar
  Godina: 2016.
  Trajanje: 85'
  Uzrast: 12+

  Sinopsis

  Proljeće je u ciparskom selu i mali Sokrat uživa u svojim omiljenim razbibrigama: igra se vatrometom iz kućne radinosti, vozika se na mopedu i prkosi svojoj majci. Kako se približava Uskrs, Sokratu sine ideja da izradi najveću petardu na svijetu i aktivira je na Veliku subotu. Naprava eksplodira i dio crkve se uruši, te krhotine zatrpaju starijeg čovjeka. Sokrat se nađe u centru pažnje dok ne izađe na vidjelo mnogo ozbiljniji zločin. Kada mu prijatelja uhite zbog navedenog zločina, Sokrat uvjeren u njegovu nevinost odluči pronaći pravoga krivca.

  Nagrade i festivali

  Los Angeles Greek Film Festival 2017 – nagrada Orfej za najbolju mušku ulogu (Constantinos Farmakas); nominacija za najbolji film

  Životopis redatelja

  Petros Charalambous studirao je filmsku i televizijsku režiju na Kalifornijskom državnom sveučilištu u Los Angelesu. Ciparski redatelj režirao je između ostalog nagrađivani kratkometražni film Bijeg kraljice (2003.) i dokumentarni film Vatra iznutra (2011.). Dječak na mostu njegov je prvi dugometražni igrani film, a snimljen je prema romanu Eve Makis Zemlja zlatne jabuke.

  3. KinoKino - Međunarodni filmski festival za djecu

  Film prikazujemo u sklopu natjecateljskog programa.

  Velika dvorana
  16.2. Petak, 13:30

 • Svaki dan otkrivam 3

  17:00, Dvorana Müller

  Info

  Trajanje: 60'
  Uzrast: 7+

  Sinopsis

  Pet filmova kratkog metra namijenjenih uzrastu 7+ povest će nas u zabavne potrage koje će otkriti bogatstvo i ljepotu u drugima, ali i u nama samima. Interaktivna projekcija bit će popraćena razgovorom o emocijama koje odgledani filmovi izazivaju u malim gledateljima. Razgovor će voditi članovi i članice nezavisne umjetničke inicijative BoliMe koju čine profesorica Marina Vitković, glumac Adrian Pezdirc, redateljica Judita Gamulin i dizajnerica Draga Komparak.

  BINARNA ZVIJEZDA, r. Mira-Belle Rose Bryld, Danska, 2017., 12'

  Djevojčica Luna pokušava izgraditi svemirsku raketu kako bi pobjegla od problematičnog odnosa sa svojom majkom Stellom koja pokušava uspjeti kao glazbenica. Ako Stella želi biti zvijezda, možda Luna može postati astronautkinja!

  GEMMA, r. Cristopher Stauffer, SAD, 2016., 6'

  Dvije sestre Izzy i Anya krate besanu noć uz priču za laku noć o izvanzemaljki Gemmi čiji se svemirski brod sruši na Zemlju, a njezin dolazak zauvijek promijeni život jedne obitelji.

  SCRAP DOLLS, r. Aude Cuenod, SAD, 2017., 14'

  Na istočnoj strani Detroita Jason koji tuguje zbog gubitka najbolje prijateljice Flore susreće umjetnika koji izrađuje umjetničke objekte od napuštenih predmeta. Mogu li jedan drugoga naučiti kako savladati svoje strahove?

  SUBOTNJE KINO, r.  Mamadou Dia, Senegal/SAD, 2016., 11'

  U gradiću na sjeveru Senegala, dva mlada filmofila Baba i Sembene očajnički žele vidjeti film na velikom platnu prije nego što se jedino lokalno kino zatvori. Smisle plan kako namaknuti novac za ulaznice.

  ZORA, r. Krasimir Gančev, Hrvatska, 2017., 15'

  Zora je talentirana gimnastičarka kojoj je pomalo dosta napornih audicija, treninga i šljokica. Njezin brat Dinko glavna joj je podrška, iako ga više zanima fizika nego „glupi sport“. U njezin život ulazi nova ljubav – nogomet. Svi je traže da izabere jedno ili drugo, no ona bira oboje – nogomet i gimnastiku!

  Dvorana Müller
  16.2. Petak, 17:00

 • Oči u oči

  18:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Joachim Dollhopf, Evi Goldbrunner
  Scenarist: Evi Goldbrunner, Joachim Dollhopf, Nicole Armbruster
  Producent: Christian Becker, Alexandra Prochazka, Martin Richter
  Produkcijska kuća: Kinderkanal (KiKA), Martin Richter Filmproduktion, Rat Pack Filmproduktion
  Direktor fotografije: Jürgen Jürges
  Montaža: Maja Stieghorst
  Glumci: Luis Vorbach, Jordan Prentice, Ella Frey

  Zemlja: Njemačka
  Godina: 2016.
  Trajanje: 100'
  Početak prikazivanja: 8+

  Sinopsis

  Jedanaestogodišnji Michi od smrti majke živi u sirotištu. Oca nikad nije upoznao, ali nakon što pronađe izgubljena pisma svoje majke, donosi čvrstu odluku da pronađe Toma. Internet pretraga dovodi Michija na očev prag, te mu ostavlja poruku. Nakon što mu kažu da Tom u to doba obično ide na veslanje, Michi odlazi do rijeke, ali uzbuđenje koje je osjećao ubrzo prerasta u šok nakon što shvati da je Tom visok poput njega i nikako ne odgovara slici oca koju je zamislio. Michi brže-bolje trči do Tomova doma kako bi uzeo poruku koju mu je ostavio, ali otkriva da je zakasnio. Međutim, kada Tom ipak dođe da ga potraži njihovi će se životi neočekivano promijeniti.

  Nagrade i festivali

  Ale Kino! 2016 – nagrada za najbolji film
  Njemačke filmske nagrade 2017 – najbolji dječji film
  Nagrade Društva njemačkih filmskih kritičara 2017 – najbolji dječji film
  Kinofest Lünen 2016 - nagrada za najbolji dječji film, nagrada dječjeg žirija
  Luxembourg City Film Festival 2017 – nagrada dječjeg žirija
  München Film Festival 2016 - nagrada publike
  Valladolid Film Festival 2016 – nagrada dječjeg žirija

  Životopis redatelja

  Joachim Dollhopf i Evi Goldbrunner diplomirali su dramaturgiju i filmsku režiju na filmskom sveučilištu u Babelsbergu. Njihovi zajednički studentski filmovi prikazani su na više od dvjesto festivala diljem svijeta, uključujući Cannes i Berlinale. Za svoj redateljski i scenaristički rad osvojili su više od dvadeset nagrada. Oči u oči njihov je prvi dugometražni film.

  3. KinoKino - Međunarodni filmski festival za djecu

  Film prikazujemo u sklopu natjecateljskog programa.

  Velika dvorana
  16.2. Petak, 18:00

 • Gazda: Početak

  19:30, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: Dario Juričan
  Produkcijska kuća: Hrcin

  Zemlja: Hrvatska
  Godina: 2017.
  Trajanje: 85'
  Početak prikazivanja: 16. 1. 2018.

  Sinopsis

  'Gazda: Početak' drugi je film iz serijala 'Gazda'. Film je to o Agrokoru prije Agrokora, o debaklu privatizacije, tranzicije i pravosuđa te nasljeđu koje i danas baštinimo. Narativna okosnica filma je priča o Miroslavu Kutli, jednom od najvećih tajkuna devedesetih. Suradnici na filmu su Saša Paparella i istraživački novinari Mašenjka Bačić i Zvonimir Tivon.

  Ulaznice za premijeru 16. siječnja u 19 h možete kupiti na linku.

  Dvorana Müller
  16.2. Petak, 19:30
  20.2. Utorak, 19:30
  21.2. Srijeda, 17:00
  26.2. Ponedjeljak, 21:15

  Kupi ulaznice

 • Lady Bird 15

  20:30, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Greta Gerwig
  Scenarist: Greta Gerwig
  Producent: Eli Bush, Evelyn O'Neill, Scott Rudin
  Produkcijska kuća: Scott Rudin Productions, Entertainment 360, IAC Films
  Direktor fotografije: Sam Levy
  Montaža: Nick Houy
  Glazba: Jon Brion
  Glumci: Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Odeya Rush

  Zemlja: SAD
  Godina: 2017.
  Trajanje: 94'
  Početak prikazivanja: 15. 2. 2018.

  Sinopsis

  Lady Bird donosi priču o maturantici Christine MacPherson (Saoirse Ronan) koja s majkom Marion (Laurie Metcalf) živi u Sacramentu. Njihov je odnos turbulentan, dinamičan i prvenstveno kompliciran. Radnja se odvija u školskoj godini 2002./2003. i okidač filma jest kada Christine odluči da je zovu novim imenom – Lady Bird. Christine "Lady Bird" MacPherson umjetnički je nastrojana autsajderica koja čezne za pustolovinom izvan katoličke srednje škole. Pratimo kako se prvi put zaljubljuje, sudjeluje u kazališnoj predstavi i, najvažnije, odlučuje koji će koledž upisati. Debitantski film glumice Grete Gerwig najbolje je ocijenjen film svih vremena na Rotten Tomatoes, a mnogi kritičari proglašavaju ga feelgood komedijom sezone i jednim od najboljih filmova o odrastanju ikad snimljenim. 

  Nagrade i festivali

  Zlatni globus 2018. - nagrada za najbolji film (mjuzikl ili komedija) i glavnu žensku ulogu (Saoirse Ronan), nominacija za scenarij i sporednu žensku ulogu (Laurie Metcalf)
  Oscari 2018. - nominacija za najbolji film, najbolju glavnu žensku ulogu (Saoirse Ronan), najbolju sporednu žensku ulogu (Laurie Metcalf), režiju i originalni scenarij

  Velika dvorana
  16.2. Petak, 20:30
  17.2. Subota, 19:30
  18.2. Nedjelja, 20:00
  19.2. Ponedjeljak, 17:00
  20.2. Utorak, 19:15
  21.2. Srijeda, 17:00
  22.2. Četvrtak, 21:20
  23.2. Petak, 17:00
  24.2. Subota, 21:15
  25.2. Nedjelja, 19:10
  26.2. Ponedjeljak, 19:10
  27.2. Utorak, 17:00
  28.2. Srijeda, 19:15

  Kupi ulaznice

 • Projekt Florida 12

  21:10, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: Sean Baker
  Scenarist: Sean Baker, Chris Bergoch
  Produkcijska kuća: Cre Film, Freestyle Picture Company, June Pictures, Sweet Tomato Films
  Direktor fotografije: Alexis Zabe
  Montaža: Sean Baker
  Glumci: Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe

  Zemlja: SAD
  Godina: 2017.
  Trajanje: 101'
  Početak prikazivanja: 25. 1. 2018.

  Sinopsis

  Počeli su ljetni praznici. Mala Moonee i njezini prijatelji Scooty i Dicky dane provode bez nadzora odraslih u igri čija se pravila mijenjaju kako im se prohtije. Moonee sa svojom bandom uživa na ljetnom suncu dok njezina majka Halley pokušava spojiti kraj s krajem, pronaći novi izvor zarade, skupiti siću koja će za još tjedan dana produljiti njihov boravak u Magičnom dvorcu, motelu okrečenom ljubičastom bojom u kojem odsjedaju putnici koji su htjeli u obližnji Disneyland, ali su greškom završili u toj nedođiji. No, Moonee na svijet gleda drugačijim očima, i njezin dom svaki dan opravda svoje ime.

  U najvećem dijelu filma čudnu floridsku suburbiju gledamo očima djeteta. Kamera je pritom redovito u razini dječjeg pogleda. Bez obzira na to, odrasli se nikad ne doimaju kao nadmoćni, banda osnovnoškolaca suvereno vlada tim magičnim svijetom. Sean Baker stvara i postupno pojačava osjećaj nelagode, napetosti i, konačno, frustracije, jer bismo se, sukladno kodovima klasičnog fabularnog stila, trebali identificirati s djetetom kroz čiju vizuru gledamo, a to nam sustavno ne uspijeva jer drugačije razumijemo ono što vidimo. Iskustvo djeteta koje gleda i iskustvo nas, koji smo pozvani da gledamo s njom, ne mogu biti ista. Mi istodobno vidimo i manje i više od nje. S jedne strane, naš je pogled osiromašen, ne vidimo fantazije kojima je protkan magični svijet djetinjstva. S druge strane, mi vidimo bijedu koje Moonee nije svjesna, znamo da bi ta djevojčica već sutra mogla ostati bez krova nad glavom, ne možemo je ne vidjeti nego kao žrtvu krize tržišta nekretnina. S Moonee živimo jedno ljeto, a najveća tragedija je u tome što svako ljeto dođe kraju. Ona prvu lekciju neće naučiti u školi. Morat će naglo odrasti: na putu je da se po prvi put simbolički identificira s nama i vidi samu sebe onako kako je mi vidimo.

  Sean Baker s ovim je filmom, kao i Andrea Arnold s American Honey, upotrijebio većinom naturščike da snimi studiju koja bi mogla proći kao etnografija ekonomskog naličja američkih fantazija: u slučaju Arnold to je supkultura “Mag Crew” kao pervertirani oblik kontrakulture, a kod Bakera to je Kissimmiee kao neprepoznatljivi, žalosni prežitak Disneyjeve urbanističke vizije. Naime, nacrt Walta Disneyja uključivao je puno više od tematskog parka. Supstanca njegove vizije na koji se referira naslov Bakerova filma bio je radnički grad koji je trebao nastati u blizini onog što je danas Disneyland. On je trebao biti korektiv svih zala koje je Disney zamjetio u Los Angelesu – gradu bez jasnog centra, s premalo pješačkih zona i previše automobila. Njegova ideja bila je izgraditi grad u obliku koncentričnih krugova u čijem bi centru bio moderan hotel okružen poslovnom zonom. Taj hotel trebao je okruživati zeleni pojas sa školama i zgradama za izvannastavne aktivnosti, a njega rijetko naseljena predragađa, dok bi onkraj njih bili smješteni industrijski parkovi. Hotel u središtu urbanističke vizure završio je kao zadnje utočište proletarijata koji bi bilo kada mogao završiti bez krova nad glavom, bilo gdje. (Ante Jerić)

  Nagrade i festivali

  nominacija za najbolji strani film, British Independent Film Awards 2017.; nagrada kritičara, Hamburg Film Festival 2017., službena selekcija Directors Fortnight Cannes Film Festival 2017.; službena selekcija Toronto Film festival 2017.; službena selekcija Zurich Film Festival 2017.; službena selekcija New York Film Festival 2017.; službena selekcija London Film Festival 2017.; službena selekcija Busan Film Festival 2017.; službena selekcija Vienna Film Festival 2017; službena selekcija Human Rights Film Festival 20017.

  Oscari 2018. - Nominacija za najbolju mušku sporednu ulogu (Willem Dafoe)

  Dvorana Müller
  16.2. Petak, 21:10
  18.2. Nedjelja, 18:30
  22.2. Četvrtak, 17:10
  24.2. Subota, 21:05
  28.2. Srijeda, 17:00

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno