EN HR
 • 16. Zagreb Film Festival

  Kino Europa, 11.11. - 18.11.

  Sinopsis

  Vruće je i ovog studenog. Temperaturu će podići više od stotinu filmova u 12 programa koje donosi 16. Zagreb Film Festival. Ove će se godine održati od 11. do 18. studenog na uobičajenim lokacijama (kino Europa, kino Tuškanac, MSU, Dvorani Müller i F22 – Nova akademijska scena) te na dvjema novima (Narodno sveučilište Dubrava i Kulturni centar Travno). Osim širenja na zagrebačke kvartove, ZFF ove godine putuje još u rekordnih 15 hrvatskih gradova i dva SOS dječja sela.

  U našem kinu održavaju se sljedeće sekcije iz glavnog programa - Natjecateljski program dugometražnog igranog filma i natjecateljski program PLUS, te popratni programi - Bibijada, Festivali pod reflektorima, Kino u kinu i Tajkuni: jučer, danas, sutra.

  Vrijeme održavanja

  Velika dvorana
  11.11. - 18.11.

 • Ptice selice

  Info

  Redatelj: Olivier Ringer
  Scenarist: Yves Ringer, Olivier Ringer
  Producent: Yves Ringer, Antoine Simkine, Philippe Akoka, Arlette Zylberberg
  Produkcijska kuća: Ring Prod, Les Films D’Antoine, Good Lap, RTBF
  Direktor fotografije: Mihnea Popescu
  Montaža: Alante Alfandari
  Glumci: Clarisse Djuroski, Léa Warny, Alain Eloy, Myriem Akkhediou

  Zemlja: Belgija, Francuska
  Godina: 2015.
  Trajanje: 83'

  Sinopsis

  Jako je glupo imati rođendan 29. veljače! Još je gore kad za rođendan onda dobiješ pačje jaje. Desetogodišnja Cathy i njezina najbolja prijateljica Margaux čekaju da se jaje izlegne kako bi vidjele pačića kako izlazi iz ljuske. Djevojke stvarno žele voditi brigu o pačetu, ali Cathyni roditelji ne žele životinju u kući pa će mali vjerojatno završiti kao mačja hrana. Cathy i Margaux zato kreću na uzbudljivo putovanje kako bi ga spasile. Film u režiji braće Yvesa i Oliviera Ringera donosi priču o dvije desetogodišnjakinje koje će naučiti nešto novo o svijetu pomažući pritom jednom malom pačetu. Mlade glumice su odlične, a pače je naprosto dražesno.

  Nagrade i festivali

  Montréal International Children's Film Festival 2015 - Grand Prix de Montréal za najbolji film

  Životopis redatelja

  Olivier Ringer debitirao je dugometražnim filmom The Foal (2006.) nakon čega je uslijedio On the Sly (2011.), koji je prikazan na 80 festivala i nagrađen na Berlinaleu (Nagrada Europskog udruženja filma za djecu, ECFA). Trenutačno završava novi dugometražni film King of the Valley.

 • Sidro i nada (16. Zagreb Film Festival - zatvaranje)

  20:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Carlos Marques-Marcet
  Scenarist: Carlos Marques-Marcet, Jules Nurrish
  Producent: Sergi Moreno, Tono Folguera, Sophie Venner
  Produkcijska kuća: Lastor Media, Vennerfilm, LA Panda
  Direktor fotografije: Dagmar Weaver-Madsen
  Montaža: Carlos Marques-Marcet, Juliana Montañés, David Gallart
  Glumci: Natalia Tena, Oona Chaplin, David Verdaguer, Geraldine Chaplin

  Zemlja: Španjolska, UK
  Godina: 2017.
  Trajanje: 113'

  Sinopsis

  Kat i Eva uživaju u jednostavnom boemskom životu na tijesnom riječnom brodu koji polako klizi londonskim kanalima ugledajući se dobrim dijelom na Evinu majku koja je živjela u komuni. Kat je zadovoljna situacijom, ali Eva želi dijete. Tad se pojavi Roger, Katin veseli i nespretni prijatelj iz Barcelone koji osim dobrog humora ima i spermu koja je potrebna za stvaranje živog bića. Jedne pijane večeri trojac donose brzopletu odluku i tako kreće Evina dugo očekivana trudnoća. Ipak, postoji problem: nitko od njih nije siguran koju ulogu želi ili može imati u životu budućeg djeteta. Pametna i pristupačna priča o emocionalnom putovanju Eve i Kat iskreno je promišljanje moderne ljubavi i obitelji.

  Nagrade i festivali

  Seville European Film Festival 2017; Seattle Int’l Film Festival 2017; BFI London Film Festival 2017; Int’l Film Festival Rotterdam 2018; SXSW 2018; Transilvania Film Festival 2018 – Best Performance Award

  Životopis redatelja

  Carlos Marques-Marcet španjolski je redatelj. Njegov redateljski prvijenac 10.000 KM (2014.) osvojio je nagradu za najboljeg redatelja na 29. dodjeli Goya i nagradu za najbolji prvi scenarij na Filmskom festivalu u Málagi 2014. godine. Sidro i nada (2017.) njegov je drugi dugometražni film.

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  17.11. Subota, 20:00

  Kupi ulaznice

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno