EN HR
 • Na putu (Continuer)

  18:30, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: Joachim Lafosse
  Scenarist: Joachim Lafosse, Thomas Van Zuylen (adaptacija novele "Na putu" autora Laurenta Mauvigniera)
  Producent: Sylvie Pialat, Jacques-Henri Bronckart, Benoît Quainon, Olivier Bronckart
  Produkcijska kuća: Versus Production, Les Films du Worso, Prime Time, Winnipeg et Johnny Jane, Le Pacte, RTBF, VOO, Be Tv
  Direktor fotografije: Jean-François Hensgens
  Montaža: Yann Dedet
  Glumci: Virginie Efira, Kacey Mottet-Klein, Diego Martin, Mairambek Kozhoev, Damira Ripert

  Zemlja: Belgija, Francuska
  Godina: 2018.
  Trajanje: 84'

  Sinopsis

  Razvedena majka Sybille odlučuje povesti sina Samuela na dugo putovanje kroz Kirgistan. Dok im društvo prave dva konja, majka i sin suočavaju se s veličanstvenim krajolikom, opasnostima, lokalnim stanovnicima i prije svega, jedno s drugim. Film se temelji na romanu Continuer uvaženog pisca Laurenta Mauvigniera (2016.), a premijerno je prikazan na Danima autora u Veneciji 2018. godine. Belgijski redatelj Joachim Lafosse vraća se na ZFF nakon filmova Izbezumljenost (najbolja glumica u programu Izvjestan pogled u Cannesu) i Bijeli vitezovi (nagrada za režiju na San Sebastiánu).

  Nagrade i festivali

  Venice Film Festival 2018 – Venice Days
  Zagreb Film Festival 2018 - pobjednik natjecateljskog programa PLUS

  Životopis redatelja

  Joachim Lafosse režirao je nekoliko uspješnih dugometražnih filmova: Folie privée (Locarno), To se zove sreća (Grand Prix, Premiers Plans; Locarno), Privatno vlasništvo (Venecija), Izbezumljenost (najbolja glumica u programu Izvjestan pogled u Cannesu), Bijeli vitezovi (najbolja režija na San Sebastiánu; ZFF 2016.) i Nakon ljubavi (15 dana autora).

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  21.5. Utorak, 18:30
  23.5. Četvrtak, 21:15

  Kupi ulaznice

 • Sezona lova (2010.)

  19:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Yavuz Turgul
  Scenarist: Yavuz Turgul
  Producent: Jeffi Medina, Murat Akdilek
  Direktor fotografije: Uğur İçbak
  Glazba: Tamer Ciray
  Glumci: Şener Şen, Cem Yılmaz, Çetin Tekindor, Melisa Sözen, Okan Yalabık, Riza Kocaoğlu

  Zemlja: Turska
  Godina: 2010.
  Trajanje: 140'

  Sinopsis

  Policijski istražitelj Ferman I njegov partner Idris udružuju se s novopečenim policajcem i antropologom Hasanom kako bi razriješili ubojstvo mlade žene. Osumnjičena je njena obitelj koja ju je možda ubila iz časti, njen dečko diler i ostarjeli milijarder Battal koji ju je uzeo kao svoju drugu ženu. Tijekom istraživanja ubojstva istražiteljima će se životi okrenuti naopačke.  

  Životopis redatelja

  Yavuz Turgul (1946.), turski scenarist i redatelj diplomirao je novinarstvo i šest godina radio kao novinar za časopis „Ses“ prije no što je počeo pisati scenarije. Doživio je uspjeh kasnih 70-ih i ranih 80-ih sa scenarijima za popularne komedije Kartala Tibeta i Ertema Eğilmeza kao što su Tosun Paša (Tosun Paşa, 1976), Sultan (1978), Nestašni razred: Doviđenja (Hababam sınıfı: Güle Güle,1981). U 80-ima ga čeka još veći uspjeh kada osvaja Zlatnu narandžu za scenarij filma Čiček Abas (Çiçek Abbas, 1982) u režiji Sinana Çetina. 1984 snima svoj dugometražni prvijenac Fahriye (Fahriye Abla, 1984). Nakon filma Aga (1985) snima, prema kritikama, svoj najvažniji film Gospodin Muhsin (Muhsin Bey, 1987), nagrađen u Istanbulu i San Sebastianu. U 90-ima snima još nekoliko filmova od kojih je najpoznatiji film Bandit (Eşkiya) koji se smatra točkom prekretnicom u turskoj kinematografiji koja u tom periodu proživljavala krizu, a koji je u kratkom vremenskom periodu u Turskoj pogledalo preko 2,5 milijuna gledatelja. Nakon dužeg izbivanja 2005. Godine, vratio se na scenu s filmom Rana na srcu (Gönül yarası, 2005), zatim Za ljubav i čast (Kabadayı, 2007) te Sezona lova (Av Mevsimi, 2010).

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  21.5. Utorak, 19:00
  25.5. Subota, 21:00

 • Svi znaju sve

  20:15, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: Asghar Farhadi
  Scenarist: Asghar Farhadi
  Producent: Álvaro Longoria, Alexandre Mallet-Guy
  Produkcijska kuća: Memento Films Production, Morena Films, Lucky Red
  Direktor fotografije: José Luis Alcaine
  Montaža: Hayedeh Safiyari
  Glazba: Javier Limón
  Glumci: Penelope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darin, Barbara Lennie, Inma Cuesta, Eduard Fernandez

  Zemlja: Španjolska
  Godina: 2018.
  Trajanje: 132'
  Početak prikazivanja: 27.9.2018.

  Sinopsis

  Na krilima filma 'Trgovački putnik' s kojim je osvojio svoju drugu prestižnu nagradu Oscar (prvu je osvojio 2011. godine za remek-djelo 'Nader i Simin se rastaju'), iranski redatelj Asghar Farhadi napisao je i režirao španjolski psihološki triler 'Svi znaju sve' s Penélope Cruz, Javierom Bardemom i Ricardom Darínom u glavnim ulogama. Priča filma prati Lauru koja sa svoje dvoje djece iz Argentine putuje u mali gradić u kojem je odrasla u Španjolskoj kako bi prisustvovala vjenčanju svoje sestre. Usred radosnog ponovnog obiteljskog okupljanja i proslave, starija kćerka biva oteta. U napetim danima koji slijede, razne obiteljske tenzije kao i duboko skrivene tajne same zajednice malog gradića izaći će na površinu.

  Nagrade i festivali

  Cannes Film Festival - službena konkurencija

  Životopis redatelja

  Asghar Farhadi rođen je 1972. godine u Iranu. Diplomirao je dramske umjetnosti na sveučilištu u Teheranu 1998. godine, a nekoliko godina kasnije magistrirao je kazalište na sveučilištu Tarbiat Modarres. Godine 2003. režirao svoj prvi film, 'Dancing in the Dust' s kojim je privukao pozornost na filmskom festivalu u Moskvi, a godinu dana kasnije režira 'Beautiful City' s kojim osvaja nagrade na festivalu u Varšavi. Njegov treći film, 'Fireworks Wednesday' iz 2006. godine osvaja nagradu zlatni Hugo na filmskom festivalu u Chicagu. Četvrti film 'About Elly' iz 2009. godine donio mu je srebrnog medvjeda za režiju na filmskom festivalu u Berlinu. S filmom 'Nader i Simin se rastaju' iz 2011. godine Farhadi postiže do tada svoj najveći uspjeh, prima hvalospjeve publike i kritike kako u Iranu, tako i u ostatku svijeta i osvaja prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Godine 2016. ponavlja uspjeh s filmom 'Trgovački putnik' s kojim također osvaja Oscara (i brojne druge nagrade) u kategoriji najboljeg stranog filma. 'Svi znaju sve' njegov je osmi film u karijeri.

  Web stranice

  Filmski kritičari 54+ / Filmske kritike

  Svi znaju sve_Marina Horkić

  Svi znaju sve_Branka Sturica

  Svi znaju sve_Mladen Petreski

  Svi znaju sve_Sanja Šikić

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  21.5. Utorak, 20:15

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno