EN HR
 • Svi znaju sve

  18:30, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: Asghar Farhadi
  Scenarist: Asghar Farhadi
  Producent: Álvaro Longoria, Alexandre Mallet-Guy
  Produkcijska kuća: Memento Films Production, Morena Films, Lucky Red
  Direktor fotografije: José Luis Alcaine
  Montaža: Hayedeh Safiyari
  Glazba: Javier Limón
  Glumci: Penelope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darin, Barbara Lennie, Inma Cuesta, Eduard Fernandez

  Zemlja: Španjolska
  Godina: 2018.
  Trajanje: 132'
  Početak prikazivanja: 27.9.2018.

  Sinopsis

  Na krilima filma 'Trgovački putnik' s kojim je osvojio svoju drugu prestižnu nagradu Oscar (prvu je osvojio 2011. godine za remek-djelo 'Nader i Simin se rastaju'), iranski redatelj Asghar Farhadi napisao je i režirao španjolski psihološki triler 'Svi znaju sve' s Penélope Cruz, Javierom Bardemom i Ricardom Darínom u glavnim ulogama. Priča filma prati Lauru koja sa svoje dvoje djece iz Argentine putuje u mali gradić u kojem je odrasla u Španjolskoj kako bi prisustvovala vjenčanju svoje sestre. Usred radosnog ponovnog obiteljskog okupljanja i proslave, starija kćerka biva oteta. U napetim danima koji slijede, razne obiteljske tenzije kao i duboko skrivene tajne same zajednice malog gradića izaći će na površinu.

  Nagrade i festivali

  Cannes Film Festival - službena konkurencija

  Životopis redatelja

  Asghar Farhadi rođen je 1972. godine u Iranu. Diplomirao je dramske umjetnosti na sveučilištu u Teheranu 1998. godine, a nekoliko godina kasnije magistrirao je kazalište na sveučilištu Tarbiat Modarres. Godine 2003. režirao svoj prvi film, 'Dancing in the Dust' s kojim je privukao pozornost na filmskom festivalu u Moskvi, a godinu dana kasnije režira 'Beautiful City' s kojim osvaja nagrade na festivalu u Varšavi. Njegov treći film, 'Fireworks Wednesday' iz 2006. godine osvaja nagradu zlatni Hugo na filmskom festivalu u Chicagu. Četvrti film 'About Elly' iz 2009. godine donio mu je srebrnog medvjeda za režiju na filmskom festivalu u Berlinu. S filmom 'Nader i Simin se rastaju' iz 2011. godine Farhadi postiže do tada svoj najveći uspjeh, prima hvalospjeve publike i kritike kako u Iranu, tako i u ostatku svijeta i osvaja prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma. Godine 2016. ponavlja uspjeh s filmom 'Trgovački putnik' s kojim također osvaja Oscara (i brojne druge nagrade) u kategoriji najboljeg stranog filma. 'Svi znaju sve' njegov je osmi film u karijeri.

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  21.11. Srijeda, 18:30
  27.11. Utorak, 21:00

  Kupi ulaznice

 • Ljubavni život Budimira Trajkovića (Dani srpske kulture)

  19:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Dejan Karaklajić
  Scenarist: Milan Jelić, Goran Marković, Predrag Perišić
  Producent: Petar Sobajić
  Produkcijska kuća: Avala Film
  Direktor fotografije: Živko Zalar
  Montaža: Vuksan Lukovac
  Glazba: Milivoje Marković
  Glumci: Milena Dravić, Ljubiša Samardžić, Milivoje Tomić

  Zemlja: Jugoslavija
  Godina: 1977.
  Trajanje: 100'

  Sinopsis

  Trajkovići su mostograditeljska obitelj. To je radio deda, zatim sin, a očekuje se i od unuka Budimira da nastavi obiteljsko zanimanje. Međutim, za njega su mostovi prokletstvo, jer se obitelj stalno seli iz mjesta do mjesta, što ometa njegov ljubavni život, koji već vode svi njegovi prijatelji. U jednom pokušaju obitelji da se skrasi, Budimir doživljava, prvi put, potpunu ljubav koja mu pomaže da sasvim odraste i donese odluku kada se pred obitelji Trajković pojavi sljedeći most. 

  Nagrade i festivali

  Pulski filmski festival 1977. - Zlatna Arena za najbolji film

  U sklopu manifestacije Dani srpske kulture koju organizira Srpsko kulturno društvo ‘Prosvjeta’ uz podršku Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH. Ulaz je besplatan. 

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  21.11. Srijeda, 19:00

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno