EN HR
 • Moj brat

  17:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Mert Baykal
  Scenarist: Zafer Külünk
  Producent: Fikret Soğancı
  Direktor fotografije: Veli Kuzlu
  Glazba: Cem Öğet
  Glumci: Burak Özcivit, Murat Boz, Asli Enver, Ahmet Gülhan

  Zemlja: Turska
  Godina: 2016.
  Trajanje: 115'

  Sinopsis

  Hakan je popularni, no samozatajni alternativni glazbenik. Njegov brat Ozan je čista suprotnost. On je prava pop zvijezda, ekstrovertiran, brbljiv i smiješan. Godinama nisu komunicirali niti se vidjeli. Nakon mnogo godina susreću se na očevom pogrebu. Iako nakon pogreba namjeravaju što prije krenuti svojim putem, očeva oporuka mijenja sve njihove planove.

  Životopis redatelja

  Mert Baykal (Ankara, 1979) tijekom druge godine studija na odsjeku za Film i TV istanbulskog sveučilišta Bilgi svoj studij nastavlja na sveučilištu George Mason u SAD-u, gdje studira mesijsku produkciju na Fakultetu komunikacija. Od tada radi kao pomoćni redatelj u sektoru filma.i reklame. 2004. g. režirao je svoj filmski prvijenac Pardon (Pardon). Nekoliko godina kasnije osnovao je svoju producentsku kuću Zihin Açıklığı Film, gdje je producirao i režirao mnoge reklame. Moj Brat njegov je drugi film. Također je producirao mnoge televizijske serije.

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  23.5. Četvrtak, 17:00
  25.5. Subota, 17:00

 • Sve su radosti moguće

  19:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Selman Kılıçaslan
  Scenarist: Selman Kılıçaslan
  Producent: Zülfikar Kürüm, Selman Kılıçaslan
  Direktor fotografije: İlker Berke
  Glazba: Ömer Sinan, Ali Moğul
  Glumci: Kemal Uçar, Arif Erkin, Ruhi Sarı, Nilay Erdönmez

  Zemlja: Turska
  Godina: 2017.
  Trajanje: 102'

  Sinopsis

  Dok studira strojarstvo i sanja kako će putem Erazmus programa ostaviti svoj rodni grad i otići u inozemstvo, Ali prolazi kroz period samopropitkivanja, razmišljajući o velikim životnim pitanjima. Međutim, sve se mijenja kada se zaljubi u Gülce, pjevačicu u obližnjem folk-kafiću. Gülce se školuje za medicinsku sestru i zarađuje njegujući usamljenog starca koji živi u jednoj od starih gradskih četvrti. Kako se njegovo prijateljstvo su Gülce produbljuje, Ali i sam postaje dio starčevog života. Na pragu novog prijateljstva, Ali sam sebi postavlja pitanje na koje neće naći odgovor: da li je sreća uopće moguća? 

  Životopis redatelja

  Selman Kilicaslan rođen je 1985. godine u gradu Sakarya u Turskoj. Diplomirao je na Odsjeku za film i televiziju Sveučilišta Marmara 2009. godine. Pisao je scenarije za brojne TV serije prikazane na mnogobrojnim televizijskim kanalima u Turskoj. Nakon što je napravio pauzu od rada na serijama, počeo je pisati scenarije za dugometražne igrane i dokumentarne filmove. Sve su radosti moguće njegov je prvi dugometražni igrani film.

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  23.5. Četvrtak, 19:00

 • Na putu (Continuer)

  21:15, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: Joachim Lafosse
  Scenarist: Joachim Lafosse, Thomas Van Zuylen (adaptacija novele "Na putu" autora Laurenta Mauvigniera)
  Producent: Sylvie Pialat, Jacques-Henri Bronckart, Benoît Quainon, Olivier Bronckart
  Produkcijska kuća: Versus Production, Les Films du Worso, Prime Time, Winnipeg et Johnny Jane, Le Pacte, RTBF, VOO, Be Tv
  Direktor fotografije: Jean-François Hensgens
  Montaža: Yann Dedet
  Glumci: Virginie Efira, Kacey Mottet-Klein, Diego Martin, Mairambek Kozhoev, Damira Ripert

  Zemlja: Belgija, Francuska
  Godina: 2018.
  Trajanje: 84'

  Sinopsis

  Razvedena majka Sybille odlučuje povesti sina Samuela na dugo putovanje kroz Kirgistan. Dok im društvo prave dva konja, majka i sin suočavaju se s veličanstvenim krajolikom, opasnostima, lokalnim stanovnicima i prije svega, jedno s drugim. Film se temelji na romanu Continuer uvaženog pisca Laurenta Mauvigniera (2016.), a premijerno je prikazan na Danima autora u Veneciji 2018. godine. Belgijski redatelj Joachim Lafosse vraća se na ZFF nakon filmova Izbezumljenost (najbolja glumica u programu Izvjestan pogled u Cannesu) i Bijeli vitezovi (nagrada za režiju na San Sebastiánu).

  Nagrade i festivali

  Venice Film Festival 2018 – Venice Days
  Zagreb Film Festival 2018 - pobjednik natjecateljskog programa PLUS

  Životopis redatelja

  Joachim Lafosse režirao je nekoliko uspješnih dugometražnih filmova: Folie privée (Locarno), To se zove sreća (Grand Prix, Premiers Plans; Locarno), Privatno vlasništvo (Venecija), Izbezumljenost (najbolja glumica u programu Izvjestan pogled u Cannesu), Bijeli vitezovi (najbolja režija na San Sebastiánu; ZFF 2016.) i Nakon ljubavi (15 dana autora).

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  23.5. Četvrtak, 21:15

  Kupi ulaznice

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno