EN HR
 • Družba malih spasitelja

  12:00, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: İsmail Fidan
  Scenarist: Ozan Çivit
  Glazba: Görkem Gürlevik, Ozan Çiçek, İsmail Fidan
  Glumci: Nusret Çetinel, Levent Kol, Yağmur Sergen, Hakan Çoşar, Şirin Giobbi, Emine Sergen Kazbek, Aysın Işımer

  Zemlja: Turska
  Godina: 2019.
  Trajanje: 89'

  Sinopsis

  Jedna građevinska tvrtka dolazi u staru i poznatu četvrt Istanbula kako bi provjerila stanje kuća i zgrada koje se tamo nalaze. Među stanovnicima se ubrzo proširi vijest kako će se stare kuće rušiti, što rezultira općom panikom. Dok stariji ubrzo povjeruju kako se ipak ništa neće dogoditi, djeca iz četvrti ne vjeruju u tu priču i odluče stvari uzeti u svoje ruke. Saznaju kako  se ispod njihove četvrti nalazi jedan od najstarijih tunela i odmah kreću u avanturu spašavanja...

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  25.5. Subota, 12:00
  26.5. Nedjelja, 12:00

 • Moj brat

  17:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Mert Baykal
  Scenarist: Zafer Külünk
  Producent: Fikret Soğancı
  Direktor fotografije: Veli Kuzlu
  Glazba: Cem Öğet
  Glumci: Burak Özcivit, Murat Boz, Asli Enver, Ahmet Gülhan

  Zemlja: Turska
  Godina: 2016.
  Trajanje: 115'

  Sinopsis

  Hakan je popularni, no samozatajni alternativni glazbenik. Njegov brat Ozan je čista suprotnost. On je prava pop zvijezda, ekstrovertiran, brbljiv i smiješan. Godinama nisu komunicirali niti se vidjeli. Nakon mnogo godina susreću se na očevom pogrebu. Iako nakon pogreba namjeravaju što prije krenuti svojim putem, očeva oporuka mijenja sve njihove planove.

  Životopis redatelja

  Mert Baykal (Ankara, 1979) tijekom druge godine studija na odsjeku za Film i TV istanbulskog sveučilišta Bilgi svoj studij nastavlja na sveučilištu George Mason u SAD-u, gdje studira mesijsku produkciju na Fakultetu komunikacija. Od tada radi kao pomoćni redatelj u sektoru filma.i reklame. 2004. g. režirao je svoj filmski prvijenac Pardon (Pardon). Nekoliko godina kasnije osnovao je svoju producentsku kuću Zihin Açıklığı Film, gdje je producirao i režirao mnoge reklame. Moj Brat njegov je drugi film. Također je producirao mnoge televizijske serije.

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  23.5. Četvrtak, 17:00
  25.5. Subota, 17:00

 • Stvarna cijena

  17:00, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: Andrew Morgan

  Godina: 2015.
  Trajanje: 93'

  Sinopsis

  Odjeća je sa svakim desetljećem sve jeftinija. Doduše, samo za nas kupce. Stvarnu cijenu plaćaju ljudi koji je proizvode i okoliš koji trpi posljedice njene masovne proizvodnje. Snimljen u 13 zemalja širom svijeta, kako pod glamuroznim svjetlima modnih pista, tako i u najsiromašnijim četvrtima, ovaj dokumentarac prikazuje mračne ponore iza blještavih kulisa modne industrije i tek djelić očaja koji uzrokuje tzv. „brza moda“. „Stvarna cijena” ambiciozan je projekt koji će vam otvoriti oči za mnoge nepravde uzrokovane trenutnom svjetskom ekonomskom politikom, kao i našom ovisnošću o potrošnji i kupnji.

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  25.5. Subota, 17:00

 • Korp. + Koga je briga?

  18:45, Dvorana Müller

  Sinopsis

  Korp., red. Pablo Polledri, 2016., 7'

  Kako se grade korporacije, kako se rađaju, rastu u multinacionalne, dijele, vjenčavaju, raskidaju i emocionalno ucjenjuju? “Tko tu koga”, koje su unutarnje dinamike, vanjske politike, koga boli briga, a tko će nastradati? Kratka, jednobojna, precizna i urnebesno istinita, ova animirana poslastica savršen je uvod u film s kojim je u bloku (Koga je briga?), kao njegova satirična protuteža.

   

  Koga je briga?, red. Mara Mounrao, 2014., 93' 

  Što je socijalno poduzetništvo? Kakvu promjenu u današnjem svijetu stvaraju socijalni poduzetnici_ce? S kojim vrstama problema se susreću te kakve osobe trebaju biti se u tako nešto upustile? “Koga je briga?” odgovara upravo na pitanje koje postavlja. Nekolicina briljantnih osoba govore o načinu na koji su uspjeli osvijestiti razliku u današnjoj globalnoj društvenoj nejednakosti te kako su nadahnuli brojne ljude na stvaranju promjene. Sat i pol, pregršt dobrih i izvedivih ideja koje ne služe samo stvaranju profita, nego nalaze pozitivna rješenja kako za lokalnu zajednicu tako i za društvo u globalu. Čista inspiracija!

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  25.5. Subota, 18:45

 • 61 dan

  19:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Yüksel Aksu
  Scenarist: Yüksel Aksu
  Producent: Elif Dağıdeviren, Muzzafer Yıldırım
  Direktor fotografije: Mirsad Heroviç
  Glazba: Evanthia Reboutsika
  Glumci: Cem Yılmaz, Berat Efe Parlar, Okan Avcı, Yılmaz Bayraktar, Ümmü Putgul, Macit Koper, Greta Fusco, Mustafa Alabora

  Zemlja: Turska
  Godina: 2016.
  Trajanje: 115'

  Sinopsis

  Početkom 1970-ih Adem živi sa svojom obitelji u jednom egejskom mjestašcu. Upravo je završio osnovnu školu i htio bi raditi preko ljetnih praznika. Dobio je dopuštenje svoje obitelji da radi za prodavača sode, Cibera Kemala. No, baš je počeo ramazan, a Adem odluči postiti dok radi. Zbog toga tijekom vrućih ljetnih dana počinje halucinirati. Izgleda da će to biti dug dan za Adema.

  Životopis redatelja

  Yuksel Aksu rođen je 1966. u okrugu Ula pokrajine Muğla u Turskoj. Diplomirao je na Odsjeku za kinematografiju sveučilišta Dokuz Eylül. Bavio se prodajom od vrata do vrata, radio kao konobar, trgovac, bavio se poljoprivredom, čak i kao rudar za Institut za rudarska istraživanja (MTA). U periodu između 1988. i 1993. godine radio je kao glumac u Državnom teatru u Izmiru i u nekoliko privatnih kazališta. 1990. godine započeo je svoj rad kao asistent redatelja Yusufa Kurçenlija i nastavio dalje asistirajući redateljima te radeći na stvaranju mnogih filmova i televizijskih serija kao koordinator, supervizor i scenarist. Dondurmam gaymak (Sladoled!) je njegov prvi dugometražni film.

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  24.5. Petak, 19:00
  25.5. Subota, 19:00

 • Kružok: Dobar glas daleko se čuje!

  20:20, Dvorana Müller

  Sinopsis

  Nakon filma “Koga je briga” pozivamo vas da ostanete na prijateljskom kružoku širenja vijesti o pozitivnim praksama u Hrvatskoj. Otkrili ste skriveni biser, maleni dućan koji prodaje sve na rinfuzu, bez plastične ambalaže, dizajnere koji koriste održive reciklirane materijale, restoran koji ne naplaćuje potrebitima, ljude koji stvaraju promjenu, a da pritom ništa ne uništavaju? Podržite ih, podijelite vijest s nama, proširite riječ o njima i otkrijte još takvih svijetlih primjera od drugih! Dođite s pripremljenim primjerima i zapišite si nove. Okrenimo se zajedno alternativnim opcijama!

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  25.5. Subota, 20:20

 • Sezona lova (2010.)

  21:00, Velika dvorana

  Info

  Redatelj: Yavuz Turgul
  Scenarist: Yavuz Turgul
  Producent: Jeffi Medina, Murat Akdilek
  Direktor fotografije: Uğur İçbak
  Glazba: Tamer Ciray
  Glumci: Şener Şen, Cem Yılmaz, Çetin Tekindor, Melisa Sözen, Okan Yalabık, Riza Kocaoğlu

  Zemlja: Turska
  Godina: 2010.
  Trajanje: 140'

  Sinopsis

  Policijski istražitelj Ferman I njegov partner Idris udružuju se s novopečenim policajcem i antropologom Hasanom kako bi razriješili ubojstvo mlade žene. Osumnjičena je njena obitelj koja ju je možda ubila iz časti, njen dečko diler i ostarjeli milijarder Battal koji ju je uzeo kao svoju drugu ženu. Tijekom istraživanja ubojstva istražiteljima će se životi okrenuti naopačke.  

  Životopis redatelja

  Yavuz Turgul (1946.), turski scenarist i redatelj diplomirao je novinarstvo i šest godina radio kao novinar za časopis „Ses“ prije no što je počeo pisati scenarije. Doživio je uspjeh kasnih 70-ih i ranih 80-ih sa scenarijima za popularne komedije Kartala Tibeta i Ertema Eğilmeza kao što su Tosun Paša (Tosun Paşa, 1976), Sultan (1978), Nestašni razred: Doviđenja (Hababam sınıfı: Güle Güle,1981). U 80-ima ga čeka još veći uspjeh kada osvaja Zlatnu narandžu za scenarij filma Čiček Abas (Çiçek Abbas, 1982) u režiji Sinana Çetina. 1984 snima svoj dugometražni prvijenac Fahriye (Fahriye Abla, 1984). Nakon filma Aga (1985) snima, prema kritikama, svoj najvažniji film Gospodin Muhsin (Muhsin Bey, 1987), nagrađen u Istanbulu i San Sebastianu. U 90-ima snima još nekoliko filmova od kojih je najpoznatiji film Bandit (Eşkiya) koji se smatra točkom prekretnicom u turskoj kinematografiji koja u tom periodu proživljavala krizu, a koji je u kratkom vremenskom periodu u Turskoj pogledalo preko 2,5 milijuna gledatelja. Nakon dužeg izbivanja 2005. Godine, vratio se na scenu s filmom Rana na srcu (Gönül yarası, 2005), zatim Za ljubav i čast (Kabadayı, 2007) te Sezona lova (Av Mevsimi, 2010).

  Raspored projekcija

  Velika dvorana
  25.5. Subota, 21:00

 • Sve što dolazi 15

  21:15, Dvorana Müller

  Info

  Redatelj: Mia Hansen-Løve
  Scenarist: Mia Hansen-Løve
  Producent: Charles Gillibert
  Produkcijska kuća: CG Cinéma
  Direktor fotografije: Denis Lenoir
  Montaža: Marion Monnier
  Glumci: Isabelle Huppert, André Marcon, Roman Kolinka

  Zemlja: Francuska, Njemačka
  Godina: 2016.
  Trajanje: 102 minute
  Početak prikazivanja: 8.3.2017.

  Sinopsis

  Nathalie je profesorica filozofije u srednjoj školi u Parizu. Strastveno radi svoj posao i obožava učenicima prenositi ljubav prema kritičkom razmišljanju. Udana s dvoje djece, rastrgana je između svoje obitelji, bivših učenika i vrlo posesivne majke. Jednoga dana, suprug joj objavi da je napušta zbog druge žene. S novostečenom, nametnutom, slobodom, Nathalie se nalazi pred izazovom da iznova stvori svoj život. Film je dobitnik Srebrnog medvjeda u Berlinu za najbolju režiju.

  Nagrade i festivali

  Berlinale 2016 - srebrni medvjed za najbolju režiju
  Chicago International Film Festival 2016
  Los Angeles Film Critics Association Awards 2016 - nagrada za najbolju glumicu

  Iz kritika

  Intiman, intelektualan film s toplom i uvrnutom glumom Isabelle Huppert.
  The Guardian

  Nježan, graciozan i nadnaravno mudar film.
  Indiewire

  Raspored projekcija

  Dvorana Müller
  25.5. Subota, 21:15

  Kupi ulaznice

Sljedeći
Prethodni

Izdvojeno