EN HR
  • 10.veljača

    2. KinoKino Festival kreće s Gooniesima!

    Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino u svojem će drugom izdanju donijeti presjek najboljih filmskih ostvarenja za djecu, a naše će kino i ove će godine od utorka, 21. veljače do nedjelje, 26. veljače postati središte dječje filmske imaginacije. Festival otvara filmska poslastica za sve generacije, jedan od najslavnijih dječjih filmova svih vremena – 'Goonies' Richarda Donnera iz 1985.

     

    U natjecateljskom programu osam novih igranih filmova predstavit će male junake i junakinje koji na najrazličitije načine popravljaju svijet: jedni spašavaju grčko selo od financijske krize, drugi raskrinkavaju tajne, a neki vraćaju jedan sasvim poseban dječji osmijeh. 'Timm Thaler: dječak koji je prodao svoj osmijeh', najnoviji film jednog od najznačajnijih suvremenih njemačkih redatelja Andreasa Dresena, adaptacija je istoimene dječje knjige Jamesa Krüssa. Ovogodišnji KinoKino Festival u znaku je filmskih obrada kultnih dječjih romana, pa će tako, osim Dresenovog 'Timma Thalera', prikazan biti i četvrti nastavak domaćeg hit-serijala temeljenog na popularnim romanima Ivana Kušana o dječaku Koku, 'Uzbuna na Zelenom Vrhu' u režiji Čejen Černić, a neposredno uoči početka službene kinodistribucije publika KinoKino Festivala moći će pogledati i film 'Anka' Dejana Aćimovića, snimljen prema romanu 'Anka Brazilijanka' Mate Lovraka.

     

    Program uključuje i švedsko ostvarenje 'Moje grčko ljetovanje' redateljice Lise James Larsson o kretskoj avanturi dječaka Tsatsikia iz Stochkolma, film 'Najbolji špijun' nizozemskog majstora filmova za djecu Pietera van Rijna, te 'Fannyno putovanje' francuske redateljice Lole Doillon, temeljen na stvarnim događajima iz višijevske Francuske. U nizozemskom ostvarenju 'Dan kada je moj otac postao grm' redateljice Nicole van Kilsdonk, snimljenom u koprodukciji s Hrvatskom, pojavljuje se i nekoliko prepoznatljivih domaćih glumačkih lica poput Jana Kerekeša i Hrvojke Begović, a dašak egzotike s druge strane svijeta donijet će indijski film 'Badminton' Mehrana Amrohija. Izvan konkurencije prikazan će biti nagrađivani animirani hit-film koji trenutno konkurira za Oscara – 'Moj život kao Tikvica' Claudea Barrasa. Među popratnim filmskim programima predstavit će se i 'Moj prvi odlazak u kino', poseban filmski blok za najmlađe uzraste koji tek kreću u svoje prve kino avanture.

     

    Ni roditelji i odrasli pratitelji djece u kino neće ostati zakinuti: sve će generacije moći sudjelovati u filmskim kvizovima, a samo za odrasle predviđen je Program 18+ koji donosi stariji, nagrađivani naslov 'Žena kojoj sam čitao' poznatog redatelja Stephena Daldryja ('Billy Elliott', 'Sati', 'The Crown'), ali i novo ostvarenje jednog od najzanimljivijih redatelja nezavisne američke kinematografije: 'Ljeto u Brooklynu' Ire Sachsa.

     

    Pojedinačna cijena ulaznice za sve projekcije u velikoj dvorani te za projekcije Programa 18+ iznosi 15 kn. Ulaz na zatvaranje Festivala je slobodan uz prethodno podizanje ulaznica.

    Ulaz na projekcije iz programa 'Moj prvi odlazak u kino' i 'Svaki dan otkrivam' je besplatan uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni kina Europa (najviše 4 ulaznice po osobi).

    Ulaznice se mogu kupiti i preuzeti od 10. veljače, a osim na našoj blagajni kupiti ih možete i online

     

    Sve informacije o programu KinoKino Festivala potražite na službenoj internetskoj stranici: www.kinokino.hr