EN HR
  • 26.rujan

    2. Rendez-vous au cinéma

    U listopad ulazimo s drugim izdanjem programa Rendez-vous au Cinéma!

    Valove francuske kinematografije pokrenut će besplatna projekcija filma 'Ludi Pierrot' (Pierrot Le Fou), filmski klasik u režiji Jean-Luca Godarda iz 1965. godine, koja će se održati u subotu, 1. listopada u 21 sat. U ovom romantičnom filmu uzavrelih osjećaja i pritiska egzistencijalne krize, kroz sumanuto putovanje vodi nas dvoje glavnih glumaca - Jean-Paul Belmondo i Anna Karina. Sam redatelj izjavio je da su likovi Ferdinanda i Marianne „posljednih romantični par“, a film je upamćen kao najviša točka novog vala „francuskog filma“, prije nego što je Godard prešao u još radikalnije vode.

     

    Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje s Institut Français de Zagreb i manifestacijom Rendez-vous / Festival Francuske u Hrvatskoj, u nezavisnim kinima 'Kino mreže' i ovog će listopada igrati francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma. Projekcija „Ludi Pierrot“ održava se istovremeno u 8 kina, i s time se službeno otvara ciklus francuskih filmova.

     

    Projekcija filma 'Ludi Pierrot' je besplatna, ali svoje besplatne ulaznice trebate preuzeti na blagajni kina Europa. Sjedala neće biti numerirana, a jedna osoba može preuzeti najviše 4 besplatne ulaznice odjednom.