EN HR
 • 31.listopad

  4. rođendan Kino mreže uz kultne filmove!

  Slavimo Dan neovisnih kina - umjesto torte i kolača za 4. rođendan Kino mreže u srijedu, 7. studenog častimo vas besplatnim projekcijama dvaju kultnih filmova!

   

  U 18 h gledamo jedan od najpopularnijih dječjih filmova svih vremena 'Karate Kid' o neobičnom prijateljstvu dječaka Daniela i majstora borilačkih vještina Miyagija. Tamnokosi Daniel iz New Jerseyja teško se uklapa među plave surfere u Kaliforniji. U pomoć mu uskače Miyagi koji ga uči umijeću karatea.

   

  U 20:30 h slijedi napeti triler 'Ponoćni ekspres', snimljen prema istinitoj priči o američkom studentu koji zbog krijumčarenja hašiša završi u zloglasnom turskom zatvoru. Jedan od najboljih filmova redatelja Alana Parkera donio je drugom slavnom redatelju Oliveru Stoneu, koji se ovdje našao u ulozi scenarista, Oscara za najbolji adaptirani scenarij.

   

  Dan neovisnih kina filmska je manifestacija kojom Kino mreža nastoji skrenuti pažnju na značaj, vrijednosti i ulogu neovisnih kina u Hrvatskoj. Mreža u ovom trenutku broji 43 člana i 61 kino u 43 grada i otoka diljem Hrvatske. Dan neovisnih kina jedinstven je filmski i kulturni događaj namijenjen široj javnosti svih uzrasta, a poseban naglasak stavlja na jačanje i razvoj neovisnih kina te pokretanje nove kulturno-umjetničke i obrazovne ponude u lokalnim sredinama diljem Hrvatske te poticanje i podršku sredinama bez kina na pokretanje filmskih programa.


  Manifestaciju organizira Kino mreža uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra
  . Ulaz je besplatan!

Izdvojeno