EN HR
  • 2.listopad

    7. Festival o pravima djece u kinu Europa

    Sedmo izdanje Festivala o pravima djece održat će se od 7. do 11. listopada istovremeno u Zagrebu i još 17 drugih hrvatskih gradova. 

     

    Od 9. do 11. listopada Festival će ugostiti Kino Bibijada, dječji program kina Europa, a tijekom tri dana održat će se besplatne popodnevne projekcije tri filma: obiteljska komedija 'Šašavi dan obitelji Cooper', sportska drama 'Čudesan tim iz McFarlanda' te obiteljska pustolovina 'Operacija Arktik’

     

    Festival o pravima djece već šest godina svojim programom slavi i promiče dječje stvaralaštvo, ali i stvaralaštvo odraslih autora usmjereno ka zaštiti, edukaciji i promicanju prava djece i mladih. Svi sadržaji su besplatni, a program Festivala je u cijelosti inkluzivan - filmski naslovi prilagođeni su osobama s oštećenjem sluha i s oštećenjem vida, a svake godine nastoji se čim više uključiti djecu s teškoćama u razvoju u svoje programske aktivnosti.

     

    FPD održava se od 2009. godine uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku te Ureda pravobraniteljice za djecu i Hrvatskog filmskog saveza.