EN HR
  • 19.svibanj

    Bliži se novi Animafest!

    Ovogodišnje izdanje Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb otvara se u utorak, 9. lipnja i traje do nedjelje, 14. lipnja, a filmski će se programi odvijati, osim u kinu Europa, i u kinima Cineplexx Centar Kaptol i Tuškanac. Popratna događanja održavat će se na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, u Muzeju suvremene umjetnosti, u velikoj dvorani Školske knjige, Kulturnom centru Travno, Centru za kulturu Trešnjevka, Kulturnom centru Dubrava, Narodnom sveučilištu Dubrava te Centru Knap. 

     

    Ove je godine natjecateljski program, sukladnoj novoj festivalskoj shemi, raspoređen u natjecanje dugometražne animacije te 5 natjecateljskih kategorija kratkometražne animacije (kratkometražni, studentski, namjenski, filmovi za djecu, hrvatski filmovi). Ovogodišnja tematska okosnica festivala je Alisa u zemlji čudesa, a Nagradu za životno djelo na otvorenju festivala primit će velikan animiranog filma, Michel Ocelot, čiji će radovi biti predstavljeni u programu Majstori animacije, u okviru manifestacije Randez-vous - festivala Francuske u Hrvatskoj.

     

    Raspored ovogodišnjeg Animafesta možete provjeriti na ovom linku, a podsjetimo i da su u prodaji festivalske iskaznice koje se po 'early bird' cijenama mogu kupiti do 22. svibnja. 'Early bird' Animate iskaznica koja omogućuje ulaz na sve festivalske programe (osim svečanog otvaranja) trenutno stoji 150 kn, a od 23. svibnja stajat će 200 kuna. Obiteljska 'early bird' iskaznica omogućuje ulaz na sve projekcije primjerene djeci, koje su u rasporedu označene znakom :-), a za jednog roditelja i dijete trenutno iznosi 80 kuna; kasnije joj se cijena penje na 100 kuna. Ista iskaznica za jednog roditelja i dvoje djece trenutno stoji 120 kuna, a nakon 23. svibnja će iznositi 150 kuna. Early Bird festivalske iskaznice možete nabaviti putem ovog linka

    Uskoro u prodaju kreću i pojedinačne ulaznice, a više informacija o tome bit će objavljeno pravovremeno.