EN HR
  • 18.listopad

    Chaplinov 'Cirkus' uz Zagrebačku filharmoniju

    Proslavite s nama 125. rođendan legendarnog Charlieja Chaplina uz projekcije njegovog kultnog nijemog filma 'Cirkus', uz pratnju orkestra Zagrebačke filharmonije (pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića), na ukupno pet izvedbi: 20., 21. i 22. studenog.

     

    Ovim glazbeno-filmskim spektaklom obilježava se 125 godina od rođenja ovog velikog filmsaša te 100. obljetnica postojanja lika Skitnica koji je uz ime Charlieja Chaplina postao sinonim za dobru komediju.

     

    'Cirkus' je smatran jednom na najboljih filmskih komedija, a osim što je u filmu glumio, režirao, producirao te skladao glazbu, Chaplin je sam izveo i većinu akrobatskih scena, nerijetko s nekoliko stotina ponavljanja. Produkcija filma zapamćena je kao jedna od najkontroverznijih u povijesti filma. Osim što se poklopila sa senzacionalnim razvodom Chaplina i Lite Grey te, posljedično, njegovim financijskim krahom, praćena je brojnim nevoljama na setu - od krađa i urušavanja scenografije, požara, pa do uništenja snimljenih materijala.

     

    Unatoč tome, 'Cirkus' je primljen s oduševljenjem i ujedno je prvi Chaplinov film nagrađen Akademijinom nagradom (koja se još u to vrijeme nije zvala Oscar), na prvoj ikad održanoj ceremoniji ove nagrade 1929. godine. Chaplin je 1972. primio i počesanog Oscara za životno djelo.


    Pozivamo vas da budete dio ugodne atmosfere našeg kina te uživate u ovom glazbeno-filmskom spektaklu uz fantastičnu glazbu orkestra Zagrebačke filharmonije. Nasmijte se uz djelo kreativnog genija svjetske kinematografije i otkrijte zašto su nijemi filmovi u pratnji orkestra Zagrebačke filharmonije postali hit među zagrebačkom publikom.

     

    Svečana premijera očekuje nas u četvrtak, 20. studenog u 20 sati, a slijede projekcije u petak i subotu, 21. i 22. studenog u dva termina: u 19 sati te u 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 60 kn, a može se kupiti na blagajni kina.