EN HR
  • 4.listopad

    Dobitnik Srebrnog medvjeda u kinu!

    Cijenjena poljska redateljica Agnieszka Holland snimila je uznemirujući triler 'Tragovi' ambijentiran u planinsko selo blizu češko-poljske granice.

     

    Umirovljena inženjerka Duszejko živi samotnjačkim životom. Ona je karizmatična i ekscentrična, strastvena astrologinja i zakleta vegetarijanka. Jednoga dana njezin voljeni pas nestaje. Ubrzo nakon toga, u snježnoj zimskoj noći, otkriva mrtvo tijelo svog susjeda. Još nekoliko muškaraca umire na sličan misteriozan način. Jesu li ih ubile divlje životinje ili je u pitanju krvava osveta? U jednom trenutku i sama Duszejko postaje osumnjičena... Divlja ljepota seoskog krajolika ne može prikriti iskvarenost, okrutnost i zadrtost ljudi koji ondje žive. Duboko ukorijenjen u ruralnoj Poljskoj, film 'Tragovi' anarhičan je poput njegove glavne junakinje, hrabro miješajući žanrove - od humoristične detektivske priče preko napetog ekološkog trilera do feminističke bajke. 

     

    Agnieszka Holland osvojila je Srebrnog medvjeda za režiju na ovogodišnjem Berlinaleu, a film je nominiran i za prestižnog Zlatnog medvjeda. U svojoj dugoj karijeri Holland je režirala više od 30 filmova, osvajajući nagrade Emmy, Zlatni globus, Zlatni lav i BAFTA. Njezini filmovi 'In Darkness', 'Europa Europa' i 'Bittere Ernte' bili su nominirani za nagradu Oscar.