EN HR
 • 5.veljača

  Dobitnik Zlatnog bicikla na programu!

  Dobitnik Zlatnog bicikla 'Ne ostavi traga'  u režiji heroine američkog nezavisnog filma Debre Granik donosi priču o veteranu i njegovoj kćerki koji pokušavaju živjeti izvan sustava. Novi film redateljice indie remek-djela 'Zimska kost' na 16. ZFF-u proglašen je najboljim filmom natjecateljskog programa Ponovno s nama, a odnedavno je na našem redovnom programu.

   

  Veteran Will i njegova kći Tom žive idiličnim životom u velikom prirodnom rezervatu u Oregonu. Will prenosi vještine preživljavanja i moralne vrijednosti svojoj pametnoj i znatiželjnoj kćeri. No, kada ih vlasti otkriju, potjeraju ih iz parka i predaju socijalnim službama. Službe čine sve što mogu da otac i kći ostanu zajedno, ali prilagođavanje društvu veliki je problem, pogotovo za traumatiziranog Willa.

   

  Granik koja se već proslavila otkrićem Jennifer Lawrence u filmu 'Zimska kost' ponovno je pronašla iznimno talentiranu glumicu, ovoga puta mladu debitanticu Thomasin Harcourt McKenzie. 'Ne ostavi traga'  prikazan je na nizu prestižnih festivala uključujući Sundance i Cannes (15 dana autora).