EN HR
  • 6.rujan

    Dva animirana filma za najmlađe

    Počela je školska godina, a s njom kreće i naš redovni dječji program Kino Bibijada! Od nedjelje, 9. rujna gledamo dva animirana filma za najmlađe 'Luis i društvo iz svemira' i 'Ringe ringe raja'.

     

    Luis iz 'Luis i društvo iz svemira' jedanaestogodišnji je dječak, poprilično usamljen u svojoj svakodnevici. Jednog dana na njegovu se kuću iznenada sruši NLO i on sklapa neobično prijateljstvo s tri simpatična izvanzemaljca. Luis njima pomaže u zadatku koji su došli obaviti na Zemlju, a oni u znak zahvalnosti predlažu da ga spase od odlaska u internat. Luis takvu ponudu ne može odbiti. Kad se bublasti mali zeleni daju u akciju da poprave jedan ljudski život, čitavoj družini slijedi uzbudljiva i nezaboravna avantura…

     

    Glavni junak 'Ringe ringe jaja' simpatični je gusan Peng - umišljen, svojevoljni neženja, kojeg ne zanima tradicija njegove vrste, ni obiteljske vrijednosti, a djeca su mu toliko odbojna da čak odbija predvoditi jato mlađih naraštaja u selidbi na jug. Uvjeren da o svemu zna najbolje te da je u svemu bolji od drugih, vrijeme provodi odvajajući se od jata i izvodeći lude akrobacije u letu. Prilikom jedne takve vratolomije, Peng se zanese, doživljava nezgodu te pada u jato pačića. Uz pačiće koji u njemu vide očinsku figuru, gusan po prvi put doživljava istinsku, bezuvjetnu ljubav i počinje na svijet gledati drugim očima.