EN HR
  • 2.siječanj

    'Iz ništavila' Fatiha Akina u kinu!

    Jedan od najboljih filmova protekle godine, napeti triler 'Iz ništavila' redatelja Fatiha Akina s nezaboravnom Diane Kruger u glavnoj ulozi od četvrtka, 4. siječnja na programu je našeg kina!

     

    Katjin se život iznenada raspada kada njezin suprug Nuri i sin Rocco poginu u bombaškom napadu. Odvjetnik Danilo, Nurijev najbolji prijatelj, zastupa Katju na suđenju dvojici osumnjičenika, mladom paru ujedno pripadnicima neonacističke scene. Sudski proces gurnut će Katju do ruba, ali za nju nema alternative jer ona traži pravdu. Ovaj napeti triler inspiriran je istinitim događajima o seriji ksenofobnih ubojstava koja je u razdoblju od 2000. do 2007. godine počinila neonacistička skupina National-sozialistischer Untergrund.

     

    Riječ je o prvoj zajedničkoj suradnji slavnog njemačkog redatelja turskog podrijetla Fatiha Akina ('Glavom kroz zid', 'Na rubu raja') i prekrasne Diane Kruger ('Nemilosrdni gadovi', 'Ukradeni identitet'), a glazbu za film skladao je Josh Homme, frontmen rock grupe Queens of the Stone Age. 'Iz ništavila' proglašen je najboljim filmom 11.Vukovar Film Festivala, a Diane Kruger osvojila je nagradu za najbolju glumicu u Cannesu. Uz brojna ugledna priznanja, na nedavno održanoj dodjeli Zlatnih globusa proglašen je najboljim stranim filmom, a radi se i o njemačkom kandidatu za prestižnu nagradu Oscar.