EN HR
 • 19.ožujak

  Kino Europa i ZFF vode te na venecijansku Mostru!

  Voliš film? Uživaš u tome da svoju strast prema filmu dijeliš s drugima? Jesi li uvijek sanjao/la da posjetiš neki od najvećih filmskih festivala?

   

  Ako je tvoj odgovor potvrdan, ovaj natječaj je upravo za tebe!

   

  Kino Europa i Zagreb Film Festival, u suradnji sa 28 Times Cinema, vode te na venecijansku Mostru, najstariji i jedan od tri najveća filmska festivala na svijetu! 28 mladih zaljubljenika u film (po jedan iz svake države članice Europske unije) sudjelovat će na Venecijanskom filmskom festivalu (Mostri) kao članovi žirija programa Giornate degli Autori.

   

  Za sudjelovanje potrebno je zadovoljiti sljedeća 3 uvjeta:

   

  -       imati između 18 i 25 godina

  -       imati iskustva u pisanju članaka i blogova

  -       izvrsno poznavati i aktivno se koristiti engleskim jezikom (u čitanju, govoru i pismu)

   

  Kako se prijaviti?

   

  Pošalji video na engleskom jeziku u kojem objašnjavaš zašto voliš kino. Video bi trebao početi rečenicom What do I love in cinema is…  i zatim je potrebno razviti svoju argumentaciju i predstaviti se. Na linku možeš vidjeti videouratke kandidata koji su se prijavljivali na natječaj prijašnjih godina.

   

  Video mora biti snimljen na engleskom jeziku, u visokoj rezoluciji (Full HD: 1920 x 1080 px), trajanja do 30 sekundi i tvoje ime i zemlja iz koje dolaziš moraju biti vidljivi u kadru. Potrebno ga je poslati putem WeTransfera.

   

  Uz video potrebno je ispuniti i prijavnicu, koju možeš preuzeti na linku. Video i prijavnicu potrebno je najaksnije do 14. 4. poslati na katarina@zagrebfilmfestival.com s naznakom “Prijava na natječaj 28 Times Cinema”.

   

  Odabrani kandidat obvezuje se da će:

   

  - biti prisutan u Veneciji uoči početka i tijekom održavanja Venecijanskog filmskog festivala (od utorka 27. 8. do nedjelje 8. 9.).

   

  - biti član žirija u programu Giornate degli Autori, dobit će festivalsku akreditaciju s pravom prioritetnog ulaska na projekcije iz programa.

   

  - pogledati sve filmove iz programa Giornate degli Autori i kandidate za Nagradu LUX 2019 (oko 15 filmova).

   

  - sudjelovati u okruglim stolovima, diskusijama i debatama s filmašima i drugim gostima.

   

  - pridonijeti pisanim tekstovima na službenom blogu, koji će pratiti ovo događanje.

   

  - pisati dnevne objave za društvene mreže organizacije Europa Cinemas.

   

  - biti aktivan ambasador za Nagradu LUX u sklopu događanja koje će se organizirati u njegovoj matičnoj državi.

   

  Europski Parlament odabranim će kandidatima pokriti troškove puta i smještaja, a organizacija Europa Cinemas pokrit će troškove dnevnica.

   

  Troje hrvatskih finalista odabrat će tim Zagreb Film Festivala i kina Europa, a odluku o tome koji će kandidat otputovati u Veneciju donijet će organizatori projekta 28 Times Cinema.

   

  28 Times Cinema suorganiziraju Europski parlament, Nagrada LUX, program Giornate degli Autori i mreža Europa Cinemas.